Antena Meniu Search
x

Video Regele Charles, vizită la Paris pentru remedierea relaţiei dintre Marea Britanie şi Franţa. La banchetul final, Majestatea Sa a refuzat să servească sparanghel

Regele Charles a fost primit astăzi cu urale de localnicii din Paris. A început o vizită de trei zile, ca să îndrepte ce a stricat Brexit în relaţiile Marii Britanii cu Franţa. Şi se pare că are şanse. Macron l-a aşteptat zâmbitor şi i-a pregătit un festin la Versailles. 

de Redactia Observator

la 20.09.2023, 21:00

Vezi și

Regele Charles şi Regina Camilla au aterizat pe aeroportul Paris Orly şi au fost întâmpinaţi de prim-ministrul Elisabeth Borne. De acolo, cuplul regal s-a îndreptat spre Arcul de Triumf, unde s-a întâlnit cu preşedintele Emmanuel Macron. 

Regele Charles a discutat cu preşedintele Macron despre cele mai importante subiecte ale lumii

Regele Charles şi preşedintele Macron au asistat la o ceremonie spectaculoasă, organizată în onoarea monarhului. Avioane militare din flota Franţei şi Marii Britanii au colorat cerul în culorile drapelului gazdelor.

În spatele uşilor închise, liderul Europei, cum este considerat Macron, şi liderul celei mai influente monarhii a lumii au discutat subiecte importante pentru toată planeta - de la războiul din Ucraina, la încălzirea globală şi protecția mediului.

Pe acelaşi subiect

Relaţia dintre Marea Britanie şi Franţa, aproape distrusă de Brexit

Cea mai importantă discuţie a fost însă despre relaţia Marea Britanie - Franţa, serios zdruncinată acum şapte ani, după decizia englezilor de a părăsi blocul comunitar. 

 Ed Owens, istoric al monarhiei britanice: "Știm că relația dintre Marea Britanie şi Franţa a fost uneori dificilă după anul 2016, şi această mișcare a statului britanic de a-l trimite pe rege în Franța este pentru a liniști, dacă vreți, poporul francez, dar și pe cel englez că aceasta este o relație de o importanță semnificativă."

Regele Charles ar fi trebuit să ajungă la Paris în primăvară, pentru ca Franţa să fie prima ţară pe care o vizita ca Monarh al Marii Britanii. Vizita a fost însă amânată, însă, din cauza protestelor violente împotriva reformei pensiilor -  demonstranţii au scris pe zidurile clădirilor "moarte regelui". 

Vizita la Paris se încheie cu un banchet impresionant

Prima zi a familiei regale în Franţa se va încheia cu un fastuos banchet la palatul Versailles. Meniul a fost aprobat de regele Charles, care a refuzat sparanghelul, pentru că nu mai este sezonul lui şi foie-gras, din cauza brutalităţii cu care sunt îngrăşate raţele şi gâştele.

În schimb, cei 150 de invitaţi vor fi serviţi cu homar albastru şi crab cu migdale şi mentă.

Felul principal va fi pui cu porumb şi hribi cenuşii. Nu va lipsi celebrul platou cu brânzeturi fine, iar desertul va fi o specialitate persană pe bază de litchi, zmeură şi apă de trandafiri.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Regele Charles, vizită la Paris pentru remedierea relaţiei dintre Marea Britanie şi Franţa. La banchetul final, Majestatea Sa a refuzat să servească sparanghel