Antena Meniu Search
x

Repatrierea Regelui Mihai e pregătită de patru dintre fiicele sale, la Aubonne

Vezi și

La trei zile după moartea Majesăţii Sale Regele Mihai, aproape întreaga familie regală s-a reunit la Aubonne. Patru dintre cele cinci fiice sunt la căpătâiul Regelui. Se roagă pentru liniştea sufletului tatălui lor şi se ocupă de ultimele detalii ale ceremoniei funerare. Până se va întoarce acasă pentru totdeauna, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi depus la capela din Lausanne. În tot acest timp, în Elveţia şi în România, sute de oameni transmit mesaje de condoleanţe. 

Fiicele Margareta, Maria, Sofia şi Elena veghează acum lângă sicriul Majestăţii Sale. Ultima a venit din Anglia, împreună cu soţul, Alexander Nixon. 

Alături de ele sunt doi preoţi şi patru maici care se roagă continuu la căpătâiul Regelui Mihai. Totul, într-o linişte deplină. Chiar şi străzile din faţa reşedinţei regale au fost închise. 

Cu lacrimi în ochi, oamenii vin la reşedinţa Regelui pentru a-şi lua rămas bun. 

Pe acelaşi subiect

"Este o mare onoare că am putut să îl întâlnesc pe Regele vostru. A fost un mare om, umil şi amabil... nici nu pot să vă povestesc", spune un localnic.

"Am avut ocazia să vorbesc cu el. Mi-a spus că, dacă nu îl avea pe Dumnezeu alături de el, în viaţa lui, în călătoria lui sinuoasă, putem spune aşa, ar fi fost pierdut", dezvăluie un alt elveţian din Aubonne.

Liviu Bota - fost subsecretar general al ONU: Pentru noi, aceasta disparitie este mai mult decat un eveniment istoric. Este o chestiune personala, care ne-a afectat profund. 

Pelerinaj este şi Palatului Regal din Bucureşti, unde din coroane de flori a fost amenajat un altar. Sute de români şi-au scris gândurile în cartea de condoleanţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Repatrierea Regelui Mihai e pregătită de patru dintre fiicele sale, la Aubonne