Antena Meniu Search
x

Regina Beatrix lasa tronul fiului, Willem Alexander

Regina Olandei devine, astazi, printesa, iar printul mostenitor, rege. Aproape un milion de oameni vor iesi pe strazile Amsterdamului sa petreaca in cinstea noului monarh. Willem Alexander este primul suveran al Regatului Tarilor de Jos din ultimii 123 de ani

Vezi și

Dupa 33 de ani de domnie, Regina Beatrix si-a luat ramas-bun de la olandezi intr-un discurs amplu, difuzat de televiziunile din Tara Lalelelor. “Am convingerea ca Willem Alexander se va dedica, cu loialitate si daruire, indeplinirii responsabilitatilor sale, asemenea unui rege bun”, a spus Regina Beatrix.

Printul Willem va urca pe tron astazi, in cadrul unei ceremonii care va fi 50 la suta protocol si 50 la suta sarbatoare de strada. Iar olandezii sunt pe ultima suta de metri cu pregatirile. La ceremonie, vor fi si 2.000 de oameni cu sange albastru. Printre ei Charles al Marii Britanii si sotia sa, Camilla. Acestia au participat, aseara, la o receptie de gala, organizata in cinstea reginei Beatrix.

Suverana a fost si la Bucuresti in cadrul unei vizite oficiale acum 12 ani. Nu se stie insa daca noul rege are in plan o asemenea calatorie. “Va incerca sa se apropie de oameni, sa aiba o legatura directa cu ei, sa vorbeasca despre lucrurile care sunt importante pentru ei”, a explicat Matthis van Bonzel, ambasadorul Regatului Tarilor de Jos in Romania.

Dupa abdicarea de astazi, regina Beatrix va avea titlul de printesa. Pe tronul Regatului Tarilor de Jos n-a mai stat un rege de 123 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Regina Beatrix lasa tronul fiului, Willem Alexander