Antena Meniu Search
x

Video Regina Elisabeta a II-a a avut cea mai valoroasă colecţie de bijuterii din lume. Doar tiara purtată de Kate la nuntă are 1.000 de diamante

Regina Elisabeta a II-a era considerată una dintre cele mai bogate femei din lume. Doar averea personală este estimată la aproape jumătate de miliard de euro. Suverana a avut probabil cea mai valoroasă colecţie de coroane, diademe şi tiare din lume. Pe lângă asta, familia regală controlează şi Proprietăţile Coroanei, un imperiu financiar estimat la 28 de miliarde de euro. Cea mai mare parte din această avuţie va trece acum la noul rege, Charles al III-lea. 

de Redactia Observator

la 17.09.2022, 21:16

Profimedia Images Vezi și

Castelurile Balmoral, unde Regina a murit, şi Sandringham, evaluate la 150 de milioane de euro, o colecţie de timbre din vremea regelui George al V-lea, evaluată la 100 de milioane de euro, o colecţie de ouă Fabergé, tablouri ale unor pictori celebri, cai pursânge şi un portofoliu de acţiuni, despre care nu se ştie prea multe. Sunt doar câteva elemente care compun averea regală. În plus, o colecţie impresionantă de bijuterii inestimabile, care conţine nu mai puţin de 50 de tiare. Printre acestea, tiara Cartier Halo, care conține 1.000 de diamante, a fost purtată de Kate Middleton şi Meghan Markle atunci când s-au căsătorit. 

Doar tiara purtată de Kate la nuntă are 1.000 de diamante

Pe lângă averea personală, familia regală se bucură și de patrimoniul național - Palatele Buckingham şi Windsor și bijuteriile coroanei, care sunt inalienabile, chiar dacă în acte nu figurează sub numele lor, sunt evaluate la peste 3 miliarde de euro. 

Familia regală britanică are trei surse principale de venit. Crown Estate sau domeniul coroanei, include zone vaste din centrul Londrei și alte proprietăţi în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord. De pe urma acestuia, casa de Windsor primeşte 25% din profit. Celelalte două sunt Ducatele de Lancaster și Cornwall, evaluate la circa 2 miliarde de dolari. Ducatul de Cornwall, pentru care regele Charles plăteşte o taxă voluntară de 45% din venituri, îi va reveni acum prinţului William, ca moştenitor al tronului.  

''Ducatul de Cornwall este o colecţie de proprietăţi din sud-vestul Angliei pe care Coroana le poate închiria rezidenţilor şi afacerilor. Anul trecut, acesta le-a adus un venit de 50 de milioane de dolari, din care Prinţul Charles a primit 30 de milioane de dolari.'' 

Cum va fi împărţită toată această avuţie, s-ar putea să nu aflăm niciodată, pentru că testamentele monarhilor britanici sunt secrete. Ceea ce ştim, este că mare parte din averea personala a Reginei şi tot ce ţine de Domeniul Coroanei, va trece acum la noul rege, Charles al III-lea. Regina Elisabeta a II-a le-a lăsat, cel mai probabil, o parte din moștenire și celorlalți trei copii ai săi, Anne, Edward şi Andrew. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta a II-a a avut cea mai valoroasă colecţie de bijuterii din lume. Doar tiara purtată de Kate la nuntă are 1.000 de diamante