Antena Meniu Search
x

Regina Elisabeta a II-a: Pe măsură ce ţara iese din momentele potrivnice şi incerte ale pandemiei există o oportunitate pentru speranţă şi optimism

Regina Elisabeta a II-a le-a spus sâmbătă membrilor Parlamentului scoţian că pe măsură ce ţara iese din „momentele potrivnice şi incerte” ale pandemiei există o oportunitate pentru „speranţă şi optimism”, relatează Associated Press.

de Redactia Observator

la 02.10.2021, 17:19

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a - Profimedia Images

Monarhul a deschis oficial noua sesiune a Parlamentului Scoţiei şi i-a îndemnat pe membrii Legislativului să „ajute la crearea unui viitor mai bun şi mai sănătos” prin abordarea provocărilor schimbării climatice înainte de conferinţa COP26.

Însoţită de prinţul de Wales şi de ducesa de Cornwall, cunoscuţi în Scoţia ca ducii de Rothesay, regina le-a spus parlamentarilor: „Începutul unei noi sesiuni reprezintă momentul pentru înnoire şi gândire nou, oferind ocazia de a privi către viitor şi către generaţiile noastre viitoare”.

Ea a anunţat că luna viitoare va participa la evenimente din cadrul COP26 de la Glasgow. „Ochii lumii vor fi aţintiţi asupra Regatului Unit - şi asupra Scoţiei, în special - având în vedere că liderii se vor reuni pentru a soluţiona provocările date de shcimbarea climatică”.

Regina a subliniat că Parlamentul scoţian va avea un rol cheie, la fel care toate celelalte, pentru a crea un viitor mai sănătos şi mai bun pentru toţi şi pentru a se implica alături de oamenii pe care îi reprezintă, mai ales pe tineri. Ea a reflectat şi asupra „afecţiunii profunde şi statornice” şi a amintirilor fericite pe care ea şi regretatul duce de Edinburgh le-au împărtăşit legat de Scoţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta a II-a: Pe măsură ce ţara iese din momentele potrivnice şi incerte ale pandemiei există o oportunitate pentru speranţă şi optimism