Regina Elisabeta participă la primul eveniment public, oficial, după decesul prințului Philip

De Redactia Observator.
Publicat: 11.05.2021, 14:26.
Actualizat: 12.05.2021, 08:33

Regina Elisabeta a II-a a participat la un prim eveniment public, important, după decesul prințului Philip. Monarhul a participat la deschiderea sesiunii Parlamentului britanic, scrie BBC. Timp de zeci de ani, ducele de Edinburgh obișnuia să o însoțească pe regină pentru acest eveniment.

Regina Elisabeta a II-a participă la deschiderea sesiunii Parlamentului britanic, primul eveniment oficial, major, după decesul prințului Philip. Este prima apariție publică a reginei, în calitate de șef de stat.

Monarhul nu a purtat coroană și nici mască de protecție, dar a respectat distanțarea fizică. De asemenea, tronul prințului Philip a fost scos din sala unde s-a întrunit Camera superioară a Parlamentului britanic.

În ciuda pandemiei și a pierderii ducelui de Edinburgh, regina Elisabeta a II-a a continuat să-și onoreze atribuțiile oficiale, participând prin videoconferință la evenimente, după încheierea perioadei de doliu.

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani

Prinţul Philip a murit, la vârsta de 99 de ani, pe 9 aprilie. El şi regina Elizabeth II au avut patru copii: primul, prinţul Charles (prinţ de Wales), s-a născut în 1948, urmat de prinţesa Anne, în 1950, prinţul Andrew (duce de York), în 1960 şi de prinţul Edward (Earl of Wessex), în 1964.

Sâmbătă, serviciul religios dedicat prințului Philip a avut loc într-un cadrul restrâns, cu doar 30 de participanţi, din cauza pandemiei. Regina a stat singură în Capela St. George de la Castelul Windsor, iar la ceremonie au participat toţi copiii ei şi ai ducelui de Edinburgh şi, între alţii, prinţii William şi Harry.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.