Antena Meniu Search
x

Video Imaginea reginei singură, în capelă, a îndurerat o lume întreagă. Mii de oameni au simţit nevoia să o încurajeze

Regatul Unit l-a condus ieri pe ultimul drum pe prinţul Philip într-o ceremonie plină de simboluri care au celebrat viaţa ducelui de Edinburgh. Imaginea care a înduioşat întreaga planetă însă a fost cea cu regina, singură în capela de la Castelul Windsor. Mii de oameni din întreaga lume au simţit nevoia să îi trimită suveranei mesaje de încurajare.

de Redactia Observator

la 18.04.2021, 21:38

Vezi și
  • Imaginea reginei singură, în capelă, a îndurerat o lume întreagă
  • Mii de oameni au simţit nevoia să o încurajeze

Aceasta este fotografia care a îndurerat planeta întreagă. Regina Elisabeta a doua, singură, în capelă, la slujba de înmormântare a prinţului Philip. Imaginea a fost distribuită de zeci de mii de ori pe reţele sociale, însoţită de mesaje de susţinere pentru suverana britanică. 

Momentul despărţirii de prinţul ei a fost, de altfel plin de gesturi emoţionante. În geantă, regina a avut o poză cu ei doi, în luna de miere. Iar pe sicriu a lăsat o scrisoare pe care a semnat-o simplu, Lilibeth, numele de alint din copilărie. Mesajul a fost depus alături de o jerbă din flori culese personal de suverană. 

''Îmi pare rău pentru ea.Trebuie să fie o experienţă extrem de dureroasă, pentru că nu a putut nimeni să stea lângă ea. A fost emoţionant.''

William şi Harry, reuniţi în urma tragicului eveniment

Pe acelaşi subiect

Suferinţa pierderii bunicului lor, pare a-i fi reunit şi pe prinţii William şi Harry. Relaţia dintre cei doi fraţi, altădată de nedespărţit, s-a deteriorat după căsătoria prinţului Harry şi după ce mezinul a anunţat că renunţă la atribuţiile regale şi s-a autoexilat peste Ocean, împreună cu soţia şi fiul lor, Archie. De câteva luni nici nu îşi mai vorbeau.  Acum, au plecat împreună de la slujba de înmormântare a bunicului lor. Ba chiar, William s-a oprit la un moment dat să îşi aştepte fratele şi au fost văzuţi discutând pe tot drumul de la capelă la Castel. 

''A fost minunat să îl vedem pe Harry înapoi (în Regatul Unit, n.r.) şi alături de fratele lui.''

Presa din Regat este de părere că meritul pentru acest prim gest de apropiere dintre cei doi este al ducesei de Cambridge. Kate nu şi-a reluat locul lângă soţul ei, pentru a-i lăsa pe cei doi fraţi să se apropie. 

De altfel, britanicii au numai cuvinte de laudă pentru soţia prinţului William. Ducesa i-a impresionat şi cu gestul de afecţiune pe care l-a avut pentru socrul ei, prinţul Charles, la ieşirea din capelă, pe care l-a sărutat pe obraz, dar şi pentru ţinuta impecabilă, de un rafinament discret. La rochia semnată de designerul francez Roland Mouret, estimată la aproximativ 2000 de lire, la care a asortat un colier din perle şi diamante, împrumutat din colecţia reginei, şi pe care l-a purtat în trecut şi mama soţui ei, prinţesa Diana. Kate a asortat bijuteria cu o pereche de cercei din perle, care aparţin tot reginei Elisabeta.

Omagii pentru prinţul Philip au venit de peste tot din Marea Britanie dar şi din ţările care au făcut parte din marele imperiu. Pe mare şi pe uscat, la ora locală 15, indiferent de locul unde s-au aflat, supuşii Coroanei s-au oprit pentru un minut în loc. 

''A fost un om extraordinar.  Evident, va rămâne în amintirea noastră. Este o zi tristă pentru toată Marea Britnaie şi pentru Commonwealth.''  

''Mi-ar fi plăcut să ajungă la 100 de ani. Fără îndoială, a avut o contribuţie imensă pentru ţară.''   

În pub-ul din Windsor care poartă numele ducelui de Edinburg, ceremonia funerară a fost urmărită cu lacrimi în ochi.  

''Este finalul unei ere şi noi suntem, marea majoritate, monarhişti. Este foarte trist!'' 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Imaginea reginei singură, în capelă, a îndurerat o lume întreagă. Mii de oameni au simţit nevoia să o încurajeze