Antena Meniu Search
x

Video Reguli legislative şi asigurare obligatorie pentru coborârea de pe pârtii. Amenzile pot ajunge şi la 1.000 de euro

Celebrele "pârtie" sau "depăşesc prin dreapta" ar putea, în curând să dispară din limbajul iubitorilor sporturilor de iarnă! 

de Redactia Observator

la 23.12.2021, 18:17

Vezi și

Italia crează precedentul! Un decret legislativ, care va intra în vigore de la 1 Ianuarie 2022 va reglementa, la fel ca un cod rutier, procedurile de coborâre pe pârtii. În plus, fiecare schior sau snowboarder va fi obligat să-şi facă o asigurare de răspundere civilă, după modelul RCA-ului.

Amendă şi de 1.000 de euro

Amenda pentru nerespectarea acestor prevederi poate ajunge şi la o mie de euro. Noile reguli impun casca obligatorie pentru toţi minorii, în condiţiile în care, până acum, doar celor sub 14 ani li se cerea acest lucru.

Tot de la începutul anului viitor, cei de pe pârtii vor fi OBLIGAŢI să acorde asistenţă sau să sune după ajutor specializat pentru cei accidentaţi pe zăpadă. Cu cei aproape 6 mii de kilometri de pârtie şi aproape două mii de instalaţii pe cablu, în fiecare an Italia este una dintre destinaţiile preferate ale celor care iubesc sporturile de iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Reguli legislative şi asigurare obligatorie pentru coborârea de pe pârtii. Amenzile pot ajunge şi la 1.000 de euro