Antena Meniu Search
x

Măsuri de relaxare a restricțiilor impuse în Marea Britanie, anunțate în ziua cu cele mai puține decese de la debutul pandemiei

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a prezentat un document de 50 de pagini care aduce primele măsuri de relaxare a restricțiilor impuse în Regat, din cauza pandemiei de coronavirus.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 11.05.2020, 18:01

Marea Britanie trece la relaxarea restricțiilor impuse din cauza coronavirusului
32.065 de britanici au fost răpuși de coronavirus până acum - Hepta
  • 32.065 de britanici au murit din cauza coronavirusului.
  • Marea Britanie a ajuns la peste 223.000 de infectări cu noul coronavirus

Documentul prevede ca măsurile de distanțare socială să permită britanicilor să se întoarcă la o oarecare normalitate, dar premierul Boris Johnson a ținut să avertizeze populația că "viața va fi diferită, cel puțin în viitorul apropiat".

Conform Daily Mail, printre primele măsuri de relaxare a restricțiilor impuse este prevăzută posibilitatea ca britanicii să se întoarcă la muncă încă din 13 mai, în special cei din domenii precum construcțiile, distribuția, industria alimentară sau cercetarea științifică.

Evenimentele sportive ar urma să fie reluate de la 1 iunie, însă în mod sigur acestea se vor disputa fără spectatori.

Se recomandă utilizarea măștilor de protecție în transportul în comun și în spațiile închise.

Școlile vor fi redeschise în etape, urmând ca "angajaților din domeniile cheie să li se recomande să înceapă să-și trimită copiii la școală".

Părinții nu vor fi amendați în cazul în care refuză să-și trimită copiii la școală, iar clasele urmează să se desfășoare cu un număr redus de elevi.

Sunt permise sporturile individuale în aer liber, precum tenis sau golf, urmează să se redeschidă mai multe magazine considerate non-esențiale, însă saloanele de înfrumusețare ar putea rămâne închise până în iulie.

O altă măsură prevede ca cei care intră în Marea Britanie să meargă direct în izolare pentru 14 zile.

Planul premierului Boris Johnson ca Marea Britanie să revină la o oarecare normalitate a fost lansat în ziua în care Marea Britanie a anunțat cel mai mic număr de decese noi de la debutul pandemiei.

Au fost raportate 210 decese provocate de coronavirus, cu 59 mai puține decât duminică și cu 136 mai puține decât sâmbătă.

Din 26 martie, Marea Britanie nu a mai raportat atât de puține decese provocate de coronavirus. În schimb, numărul de infectări noi este într-o oarecare creștere, 3.877 de cazuri, însă asta în condițiile în care Marea Britanie a început să testeze masiv populația, duminică fiind doar a treia zi, de la debutul pandemiei, în care au fost testate peste 100.000 de persoane.

Marea Britanie a ajuns la un total de 223.060 infectări cu noul coronavirus și 32.065 de decese provocate de virusul ucigaș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Măsuri de relaxare a restricțiilor impuse în Marea Britanie, anunțate în ziua cu cele mai puține decese de la debutul pandemiei