Antena Meniu Search
x

Video Reporterul Observator, Laurenţiu Rădulescu, martor la atrocităţile din zona Kievului: "Cadavre peste tot"

Ucraina acuză Rusia de genocid şi crime de război după ce au fost descoperite cadavrele a peste 400 de civili executaţi şi torturaţi în localităţile din zona Kievului. Preşedintele Zelenski cere ca Vladimir Putin şi toţi soldaţii vinovaţi să fie anchetaţi şi pedepsiţi de curtea penală internaţională pentru crimele comise. Pentru a facilita investigaţia, hackerii Anonymous au făcut publice datele personale a 120 de mii de soldaţi din armata rusă. Un ultim bilanţ al ONU arată că până în prezent 1417 oameni au murit de la începutul războiului, iar peste 2000 au murit. Martori la atrocităţile produse în apropiere de Kiev sunt şi Laurenţiu Rădulescu şi Cosmin Herea, echipa Observator aflată în prima linie a frontului. Vă avertizăm, urmează imagini care vă pot afecta emoţional!  

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 04.04.2022, 13:32

Vezi și

Bucha, o suburbie a Kievului, a fost transformată de ruşi în cimitir.

Sute de civili, găsiți într-o groapă comună

Sute de civili au fost găsiți într-o groapă comună, iar zeci de cadavre zac în stradă, cu mâinile si picioarele legate, semn clar că au fost executați cu sânge rece.

Vitali Klitschko, primar Kiev: Sunt civili care au fost împuşcaţi în cap, legaţi la mâini.  Este vorba de un genocid al populaţiei ucrainene.

Pe acelaşi subiect

Printre cei executaţi de soldații ruși se numără şi primarul unei localităţi aflate la 50 de km de Kiev care a murit alături de întreaga sa familie. Ucraina a cerut Curții Penale Internaționale să adune dovezi care atestă crimele de război. Statele Unite, Germania, Franţa, România şi alte ţări occidentale susţin acuzaţiile Ucrainei. Gruparea Anonymous a publicat deja o listă cu date personale a 120 de mii de militari din armata rusă aflaţi acum pe teritoriul Ucrainei.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Un rău concentrat ne-a vizitat ţara. Sunt ucigaşi, călăi, violatori, hoţi care se numesc armată. Şi care merită doar moarte pentru ceea ce au făcut. 

Rușii neagă crimele din Bucha

Rusia neagă crimele din Bucha, și numește imaginile venite de pe front "o altă născocire". Dovezile masacrului sunt peste tot pe unde au trecut trupele ruse. Autostrada care leagă Kiev-ul de regiunea Jitomir a devenit drumul spre Iad.

Laurenţiu Rădulescu, trimis special în Ucraina: 20-30 de kilometri până la Jitomir. O autostradă transformată într-un câmp de luptă. O cisternă a ruşilor cu semnul V distrusă în totalitate. Undeva în lateral, două tancuri, tot ale ruşilor, au fost bombardate de către ucraineni în urmă cu câteva zile. 

Şoseaua e străjuită de sate, iar localnicii au devenit victime inocente într-un război barbar. 

Laurenţiu Rădulescu, trimis special în Ucraina: Clădiri lovite, undeva în faţă, maşini care au fost prinse la mijloc în momentul în care s-a tras. Cadavre ale oamenilor care au încercat să scape din confruntare. Cadavre peste tot. 

De la începutul contra-ofensivei, ucrainenii au eliberat peste 30 de localităţi din regiunea Capitalei. Victoria însă e amară. Ruşii au lăsat în urmă ruine şi moarte. În Mariupol, autorităţile spun că nu mai există clădiri neafectate de război, în timp ce la Cernihiv 70% din oraş a fost distrus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Reporterul Observator, Laurenţiu Rădulescu, martor la atrocităţile din zona Kievului: "Cadavre peste tot"