Antena Meniu Search
x

Galerie foto Restaurantul din Palestina în care lucrează și sunt primite doar femei: "Am dovedit lumii că suntem capabile"

O femeie din Palestina și-a îndeplinit visul de a deveni bucătar în Fâșia Gaza, o zonă dominată de bărbați, cu ajutorul unui nou restaurant în care conduce o echipă formată numai din femei care se ocupă doar de clienții femei.

de Redactia Observator

la 12.09.2022, 16:44

Deschis luna trecută și oferind mese ușoare, precum sandvișuri cu pui și pizza, „Sabaia VIP" a înregistrat o activitate intensă într-o enclavă conservatoare și aglomerată, unde unele femei se plâng de lipsa unor locuri de petrecere a timpului liber.

Amena Al-Hayek a învățat meseria de bucătar la restaurantul unui hotel unde a lucrat pe gratis. Deși acolo existau posturi libere pentru bucătari noi, ea nu a fost niciodată luată în considerare. „Administrația m-a respins (pe mine). Au spus că vor un bucătar bărbat, nu o femeie", a declarat Hayek pentru Reuters.

Sabaia reprezintă un joc de cuvinte pentru o clientelă formată din femei de toate vârstele

„Ideea a pornit de la nevoia noastră de a avea ceva privat, unde să ne putem bucura de independența și intimitatea noastră, un loc doar pentru femei", a declarat proprietara, Reham Hamouda, potrivit Mediafax.

Hamouda a angajat opt femei, dar colaborează și cu alte femei care pregătesc mâncarea de acasă.

„Am dovedit lumii că suntem capabile să deschidem un restaurant și să reușim fără supravegherea unui bărbat", a precizat Hayek.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Restaurantul din Palestina în care lucrează și sunt primite doar femei: "Am dovedit lumii că suntem capabile"