Antena Meniu Search
x

Video Revoltă în Rusia, după condamnarea unui activist din Bașchiria: 6.000 de oameni, în stradă. Protestatarii s-au luat la bătaie cu poliţia

Revoltă anti-Putin în Rusia. 6.000 de oameni au explodat de furie după ce un activist care lupta împotriva războiului din Ucraina a fost condamnat la patru ani de închisoare. Protestatarii au ieşit pe străzi şi au rezistat forţelor de ordine până când jandarmii au început să tragă cu gaze lacrimogene. Cel puţin 20 de persoane au fost arestate în urma manifestației. 

de Redactia Observator

la 18.01.2024, 08:47

Vezi și

Poliţia antirevoltă a tras cu gaze lacrimogene şi a lovit protestatarii cu bastoane în republica rusă Başchiria (Başkortostan), miercuri, după ce un important activist local pentru drepturile omului a fost condamnat la patru ani de închisoare, relatează Reuters.

Activistul Fail Alsinov, condamnat la 4 ani de închisoare pentru incitare la ură etnică

Ciocnirile au izbucnit între poliţie şi o mulţime de oameni care se adunaseră pentru a-l susţine pe activistul Fail Alsinov. După un proces la care presa nu a avut acces, un tribunal l-a găsit vinovat de incitare la ură etnică, acuzaţie pe care acesta a negat-o, scrie news.ro.

Protestele de amploare în Rusia sunt extrem de rare din cauza riscului de arest pentru orice adunare pe care autorităţile o consideră neautorizată. Mii de persoane au fost reţinute în ultimii doi ani pentru că s-au opus războiului din Ucraina.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Momentul este sensibil pentru autorităţi - este începutul unei campanii electorale în care preşedintele Vladimir Putin încearcă să obţină un nou mandat de şase ani. În timp ce victoria lui Putin nu este pusă la îndoială, analiştii spun că vor exista presiuni asupra şefului regional al Başkortostanului, Radi Habirov, pentru a ţine situaţia sub control, evitând o situaţie jenantă pentru Kremlin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Revoltă în Rusia, după condamnarea unui activist din Bașchiria: 6.000 de oameni, în stradă. Protestatarii s-au luat la bătaie cu poliţia