Antena Meniu Search
x

Video Rezerviştii s-ar putea întoarce la serviciu. Decizia luată de MAI din cauza presiunii puse de război asupra sistemului

Poliţiştii, jandarmii şi pompierii trecuţi în rezervă ar putea fi reangajaţi temporar. Decizia a fost luată de Ministerul Afacerilor Interne, după ce în ultima lună, conflictul din Ucraina a pus presiune pe sistem. Este nevoie de sprijin pentru acţiuni de ordine publică, dar mai ales la punctele de trecere a frontierei unde fluxul de refugiaţi este foarte mare. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 24.03.2022, 14:56

Hepta Vezi și

Rezerviştii care vor să se întoarcă pe teren se pot reîncadra pe o perioadă determinată de un an pentru că au deja pregătire, nu mai este nevoie să participe la niciun concurs. Ministerul Afacerilor Interne speră ca prin această metodă să crească numărul agenţilor şi militarilor care să gestioneze criza refugiaţilor veniţi din Ucraina în ţara noastră.

Potrivit documentului, perioada în care aceştia s-ar putea întoarce în teren ar putea fi prelungită cu acordul respectivilor rezervişti, dar şi în funcţie de situaţia de la graniţa cu Ucraina. Adresa a fost trimistă către mai multe structuri aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Şefii poliţiei încearcă să îşi construiască o rezervă de agenţi, dar şi de militari care să se ocupe de această criză a refugiaţilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Rezerviştii s-ar putea întoarce la serviciu. Decizia luată de MAI din cauza presiunii puse de război asupra sistemului