Antena Meniu Search
x

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, vrea să reconstruiască oraşul Mariupol

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, care este şi patronul clubului Şahtior Doneţk, s-a angajat să reconstruiască oraşul asediat de ruşi Mariupol. Afacerile lui Ahmetov au fost puternic afectate în ultimii opt ani de luptele din estul Ucrainei, însă bărbatul s-a declarat încrezător că “soldaţii bravi” ai Ucrainei vor apăra oraşul Mariupol, bombardat intens de armata rusă în ultimele şapte săptămâni.

de Cristina Dimulescu

la 16.04.2022, 16:42

Mariupol, oraş din Ucraina aflat sub asediul forţelor ruse
Mariupol, oraş din Ucraina aflat sub asediul forţelor ruse - Profimedia

Compania sa, Metinvest, producătoare de oţel, a anunţat de atunci că nu îşi poate onora contractele. Ahmetov mai deţine companiile SCM Group şi DTEK.

“Mariupol reprezintă o tragedie globală şi un exemplu global de eroism. Pentru mine, Mariupol a fost şi va fi mereu un oraş ucrainean. (...) Cred că bravii noştri soldaţi vor apăra oraşul, deşi înţeleg cât de greu este pentru ei”, a declarat Rinat Ahmetov.

Ce avere are Rinat Ahmetov

Conform Forbes, Rinat Ahmetov avea în 2013 o avere de 15,4 miliarde de dolari. În prezent, averea sa este de 3,9 miliarde.

“Pentru noi, războiul a izbucnit în 2014. Am pierdut toate bunurile noastre atât în Crimeea cât şi în Donbas. Ne-am pierdut afacerile, dar acest lucru ne-a făcut mai puternici. Sunt încrezător că SCM, cea mai mare companie privată a ţării, va juca un rol cheie în reconstruirea Ucrainei după război”, a mai afirmat Rinat Ahmetov.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, vrea să reconstruiască oraşul Mariupol