Antena Meniu Search
x

Rinichi transplantat la pacientul greșit, într-un spital din Ohio. Ce s-a întâmplat cu acesta, după operație

Gafă uriașă într-un spital din Ohio, după ce un rinichi a fost transplantat la un pacient greșit. Doi angajați ai spitalului au fost suspendați până la finalizarea anchetei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.07.2021, 16:55

Pacient mutat cu patul de spital
Rinichi transplantat la pacientul greșit, într-un spital din Ohio. Ce s-a întâmplat cu acesta, după operație - Profimedia Images

Reprezentanții spitalului au anunțat că un pacient care urma să fie supus unui transplant de rinichi a primit organul destinat altei persoane, pe 2 iulie. Din fericire, organul transplantat a fost compatibil cu pacientul care l-a primit, acesta fiind în proces de recuperare în prezent. Cu toate acestea, transplantul celuilalt pacient, care ar fi trebuit să primească rinichiul, a fost întârziat.

„Suntem consternați de o eroare apărută recent care a dus ca un pacient să primească rinichiul destinat altei persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar George Stamatis, citat de Yahoo! News.

Doi angajați ai spitalului au fost suspendați pe perioada cercetărilor

Oficialii au mai spus că spitalul anchetează modul în care a apărut eroarea pentru a preveni greșeli similare în viitor.

Pe acelaşi subiect

"Am oferit cele mai sincere scuze acestor pacienți și familiilor lor", a mai spus purtătorul de cuvânt al spitalului.

"Recunoaștem că ne-au încredințat îngrijirea lor. Situația este pe deplin incompatibilă cu angajamentul nostru de a ajuta pacienții să devină din nou sănătoși și să-și trăiască viața la maximum", a mai spus acesta.

Ce s-a întâmplat cu pacientul căruia i s-a transplantat rinichiul destinat altui bolnav

Anul acesta, spitalul a efectuat 95 de transplanturi de rinichi, potrivit Rețelei de Prelevare și Transplant de Organe din cadrul Departamentului de Stat pentru Servicii de Sănătate al SUA. În 2020, au fost efectuate 194 de transplanturi de rinichi.

Spitalul a notificat rețeaua privind transplanturile de organe cu privire la eroarea comisă. În notificare se precizează că reprezentanții spitalului ”analizează cu atenție această situație pentru a înțelege ce a dus la comiterea erorii și pentru a se asigura că un astfel de eveniment nu se va mai repeta niciodată”. Cei doi angajați vor rămâne în concediu administrativ în timpul unei anchete asupra incidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rinichi transplantat la pacientul greșit, într-un spital din Ohio. Ce s-a întâmplat cu acesta, după operație