Antena Meniu Search
x

Video Proteste la Institutul de Transplant Renal din Cluj. Spitalul riscă să fie desfiinţat

Dezamăgiţi că spitalul în care lucrează de ani de zile riscă să fie desfiinţat, medicii şi asistenţii Institutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca au ieşit în stradă să protesteze. Cadrele medicale critică decizia luată de ministrul Sănătăţii, care a hotărât reorganizarea institutului şi transformarea lui într-o secţie a spitalului judeţean. 

Vezi și

Zeci de angajați ai Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca au ieşit ieri să protesteze în curtea instituției. Medicii și ceilalți angajați sunt dezamăgiți de reacţia arogantă a ministrului Sănătății în faţa problemelor cu care se confruntă institutul. Primul care a vrut să tragă un semnal de alarmă a fost managerul spitalului, care şi-a dat demisia.

Silviu Moga, manager demisionar: Am încercat să îi fac să înţeleagă că institutul are o importanţă, atât pe preşedintele casei naţionale, cât şi pe doamna ministru, pentru că institutul are o importanţă deosebită, trebuie privit ca un centru de excelenţă şi noi ce vrem acum nu e o finanţare pe o perioadă de acutizare, ci vrem să ne dezvoltăm noi tehnologii, să tratăm cât mai bine pacienţii noştri. 

Medicii spun ca in cazul in care institutul va fi desfiintat si va fi transformat intr-o sectie a spitalului judetean, toata unitatea va trece printr-un nou proces lung de acreditare, timp in care pacientii nu vor avea la cine să apeleze pentru un transplant.

Silviu Moga, manager demisionar: Doamna ministru ar fi trebuit să ştie că activitatea de transplant se va opri pentru că desfiinţarea personalităţii juridice presupune un proces de reacreditare care este anevoios. 

Pe acelaşi subiect

Ministrul Sănătăţii cere rabdare

Anual, peste 100 de oameni primesc a doua şansă la viaţa prin transplanturi efectuate la Institutul din Cluj-Napoca. Listele de aşteptare sunt şi ele pline. Peste 2000 de bolnavi sunt nevoiţi să continue dializa până vor primi un rinichi.

Ministrul Sanatatii cere rabdare. Şi oferă în schimb... promisiuni: Institutul de Urologie şi Transplant va primi o sumă mai mare decât cea de acum pe care o are – 340 de mii de lei în plus pe lună.

Tot ministrul spune ca e nevoie de o reorganizare a institutului și recunoaşte că îl va transforma intr-o sectie a spitalului judetean, lucru care nu i-ar afecta in niciun fel pe pacienti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Proteste la Institutul de Transplant Renal din Cluj. Spitalul riscă să fie desfiinţat