Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Risc ridicat de insecuritate în Istanbul. Anunţul MAE pentru românii care locuiesc sau călătoresc în Turcia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care locuiesc sau călătoresc în oraşul Istanbul că, în această perioadă, există un risc ridicat de insecuritate, ce vizează lăcaşuri de cult şi reprezentanţe diplomatice, din zonele Beyoglu, Galata, Taksim şi Istiklal, ale unor state membre UE, notează news.ro.

De Redactia Observator la 01.02.2023, 20:30
Vezi și

Potrivit MAE, în prezent este în vigoare o alertă de călătorie pentru Republica Turcia, la nivelul  ,,Există factori de risc – evitaţi călătoriile dacă nu sunt necesare”. În acest context, MAE transmite cetăţenilor români următoarele recomandări: să respecte cu stricteţe recomandările şi îndrumările autorităţilor locale; să urmărească mass-media locale pentru a cunoaşte şi evita zonele cu o situaţie de insecuritate ridicată; să dea dovadă de maximă prudenţă în această perioadă, evitând locurile aglomerate din spaţiile publice şi de interes turistic  să evite staţionarea prelungită în zonele turistice principale, în apropierea centrelor comerciale sau a secţiilor de poliţie, iar în contextul observării unor persoane sau colete suspecte, să părăsească de urgenţă zona în care se află,  să se delimiteze de orice acţiune de protest şi să părăsească zonele respective.

De asemenea, MAE transmite cetăţenilor români care călătoresc în Republica Turcia, în special în oraşul Istanbul, recomandarea de a-şi anunţa prezenţa autorităţilor române, comunicând datele de contact prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul, +90 212 3580516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al oficiul consular al României în Istanbul: +90 533 5420695.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Risc ridicat de insecuritate în Istanbul. Anunţul MAE pentru românii care locuiesc sau călătoresc în Turcia