Antena Meniu Search
x

Robert Fico a fost exterat şi-şi va continua recuperarea acasă. Locuinţa premierului slovac, păzită ca o fortăreaţă

La două săptămâni de la tentativa de asasinat, prim-ministrul slovac Robert Fico, împuşcat de un bărbat de 71 de ani, îşi va continua recuperarea, acasă, în Bratislava, conform informațiilor furnizate vineri de către instituția medicală, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 31.05.2024 , 11:12

Robert Fico a fost exterat şi-şi va continua recuperarea acasă. Locuinţa premierului slovac, păzită ca o fortăreaţă
Robert Fico a fost exterat şi-şi va continua recuperarea acasă. Locuinţa premierului slovac, păzită ca o fortăreaţă - Profimedia Images

Fico (59 de ani) a fost transportat pe calea aerului din oraşul Banská Bystrica în capitală, a relatat canalul de ştiri TA3, citând-o pe Miriam Lapuníková, directoarea spitalului Roosevelt din Banská Bystrica, unde fusese operat, scrie şi agenţia dpa.

Lapuníková anunţase anterior că Fico nu va fi transferat la un alt spital întrucât şi-a exprimat dorinţa de a fi externat la domiciliu de îndată ce sănătatea sa o va permite. În afara complexului rezidenţial din Bratislava unde este situat apartamentul lui Fico au fost desfăşuraţi poliţişti pentru a supraveghea locul, a relatat postul public RTVS.

Premierul populist de stânga s-a aflat în stare critică după ce a fost împuşcat cu mai multe gloanţe în ziua de 15 mai în timp ce se îndrepta spre a saluta un grup de susţinători, după o şedinţă de guvern ţinută în oraşul Handlova.

Articolul continuă după reclamă

Atacatorul, care a fost reţinut imediat, se află în arestul poliţiei. În timpul interogatoriului, bărbatul de 71 de ani şi-a justificat fapta prin dispreţul său pentru Fico şi politicile guvernului, după cum reiese dintr-un document trimis, la cerere, agenţiei dpa de tribunalul competent.

Pe acelaşi subiect

De ce a fost împuşcat Robert Fico

Potrivit documentului - în care toate datele de identificare ale suspectului sunt anonimizate -, bărbatul a spus că nu era de acord cu politicile guvernului condus de Fico, cu politicile în materie de justiţie şi media, şi nici cu 'atitudinea de Iuda' faţă de UE.

Mai presus de toate, însă, el dorea ca ajutorul militar al Slovaciei pentru Ucraina, stopat de Fico, să continue. Acesta este motivul pentru care 's-a decis să acţioneze'. Conform declaraţiilor consemnate în documentul tribunalului, agresorul a spus că nu dorea să-l omoare pe Fico, ci să-l facă 'incapabil să-şi continue munca'.

Deocamdată nu se poate previziona dacă şi când premierul îşi va putea relua atribuţiile oficiale. Reprezentanţi ai guvernului au declarat miercuri că, pentru prima oară de la tentativa de asasinat, Fico a putut să mănânce din nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri externe » Robert Fico a fost exterat şi-şi va continua recuperarea acasă. Locuinţa premierului slovac, păzită ca o fortăreaţă