Antena Meniu Search
x

Robotii viitorului

O noua generatie de roboti, inventati de cercetatorii britanici, revolutioneaza domeniul high-tech. Sunt indeajuns de mici incat sa patrunda in cele mai stramte locuri

Vezi și

Arata ca niste pucuri de hockei sau ca niste titirezi, jucaria copiilor. Aparentele, insa, insala. De fapt, sunt niste roboti inteligenti si pe viitor, vitali in cazul unor catastrofe naturale. Actioneaza separat ,dar si in grup. Sunt 40 la numar si se pot strecura in cele mai stramte locuri. Pot inclusiv sa prinda obiecte si sa le mute dintr-un loc in altul.

Au doua roti, o bateriae un speaker, trei microfoane si o camera de luat vederi. Camera de filmat e vitala pentru ca pe viitor, robotii pot juca un rol esential pentru echipele de interventie in caz de cutremure majore, tornade sau tsunami. Si, ca sa intelegeti exact care poate fi rolul lor, creatorii lor au facut si o demonstratie live. Micutele aparate au reusit sa traga dintr-un loc in altul o presupusa victima blocata sub daramaturi. Si nu doar atat. Acesti robotei ar putea fi inghititi si poate vor putea repara tesuturi, pot transporta medicamente dintr-o locatie in alta sau poate chiar vor realiza operatii.

Momentan robotii sunt in faza de testare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Robotii viitorului