Antena Meniu Search
x

Un român i-a impresionat pe francezi, donându-și banii victimelor uraganului Alex

Gestul unui român fără adăpost din Nisa face înconjurul lumii. Nelu, cum se prezintă bărbatul, a donat 150 de euro pentru sinistraţii uraganului Alex. Generozitatea bărbatului nu a rămas fără ecou. Autorităţile din Nisa i-au oferit un loc de muncă şi o locuinţă.

de Redactia Observator

la 16.10.2020, 22:58

Vezi și
  • Românul implicat în acest caz are 52 de ani.

Un gest cât un milion de fapte bune. Om al străzii, greu încercat de viaţă, nu are nicio ezitare atunci când donează unui voluntar toată averea lui de-o viaţă. 

El este Ion Gioroiu, sau Nelu, aşa cum se prezintă, şi are 52 de ani. De patru ani, o parcare din centrul Nisei îi este casă şi loc de muncă. Îşi câştigă pâinea vânzând reviste, iar din puţinul câştigat a reuşit să pună şi deoparte. 150 de euro pentru zile grele. Ale lui sau ale altora mai încercaţi de soartă precum sinistraţii uraganului Alex pentru care a donat până la ultimul cent. 

Gestul l-a transformat în vedetă peste noapte. 

Jojo, cum îi spun francezii a apărut în toată presa din Hexagon. 

Românul i-a impresionat pe francezi și cu povestea de viață. Născut în Craiova, a crescut într-un orfelinat. După Revoluţie a plecat în Italia, să lucreze, iar în Franţa e din 2017. 

De 21 de ani nu mai are casă dar, zilele trecute, şirul ghinioanelor s-a încheiat. Bărbatul a primit o locuinţă socială, iar Primăria i-a oferit şi un loc de muncă la Nisa. 

Un singur pas mai lipseşte pentru ca Nelu să înceapă o nouă viaţă. Să îşi refacă actele, furate anii trecuţi în timpul unui jaf. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un român i-a impresionat pe francezi, donându-și banii victimelor uraganului Alex