Antena Meniu Search
x

Român prins cu teancuri de bani asupra lui, în portul din Valletta, graţie unui membru al echipei canine

Un român a fost prins cu o importantă sumă de bani asupra sa, în portul din Valletta, graţie lui Sophie, un membru al echipei canine care susţine lupta împotriva spălării de bani.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 07.12.2020, 12:13

Românul intenţiona să treacă banii din Malta în Sicilia
Sophie este câinele care l-a prins pe român cu bani asupra lui - Independent
  • Românul intenţiona să treacă banii din Malta în Sicilia.
  • Românul a fost pus sub acuzare şi riscă să rămână fără întreaga sumă de bani.

Românul tocmai se pregătea să se îmbarce pe un feribot care să-l ducă în Sicilia, în momentul în care a început să fie luat la întrebări de poliţiştii de frontieră.

Conform Independent, românul le-a spus acestora că nu are nimic de declarat, însă Sophie a început să devină agitată în prezenţa românului.

Graţie verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră din Malta au descoperit că românul avea 19.235 de euro cash asupra sa, de aproape două ori mai mult decât ai voie pentru a trece o graniţă din interiorul Uniunii Europene.

Este ştiut faptul că persoanele fizice nu au voie să treacă dintr-o ţară într-alta cu mai mult de 10.000 de euro cash sau în cecuri de călătorie fără a declara acest lucru la punctul vamal.

Românul a fost pus sub acuzare, iar autorităţile din Malta urmează să decidă dacă îl lasă fără întreaga sumă de bani.

39 de persoane au fost prinse în porturile din Malta cu surplus de cash asupra lor

Autorităţile malteze au declarat un adevărat război celor care ar putea fi acuzaţi de spălare de bani şi mizează din plin pe membrii echipei canine pentru a-i descoperi pe cei care au sume importante de bani asupra lor, la trecerea prin punctele vamale.

Doar în acest an, graţie membrilor echipei canine, au fost descoperite 39 de astfel de persoane care aveau asupra lor suma totală de 643.772 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Român prins cu teancuri de bani asupra lui, în portul din Valletta, graţie unui membru al echipei canine