Antena Meniu Search
x

Românca din Italia acuzată că și-a ucis bebelușul nou-născut a rupt tăcerea

Românca de 25 de ani din Italia acuzată că și-a sufocat bebelușul nou-născut și apoi l-a aruncat într-un boschet a făcut o primă mărturisire în fața anchetatorilor.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 26.09.2019, 15:47

Românca din Italia care și-a ucis bebelușul nou-născut a rupt răcerea
Femeia a făcut o primă mărturisire, după ce zile la rând a refuzat să vorbească cu anchetatorii - ladige.it | lavocedibolzano.it

Românca de 25 de ani din Italia acuzată că și-a sufocat bebelușul nou-născut și apoi l-a aruncat într-un boschet a făcut o primă mărturisire în fața anchetatorilor.

Descoperirea macabră a fost făcută lunea trecută, pe 16 septembrie. Din primele investigații ale procurorilor italieni a reieșit faptul că femeia lucra sezonier la cules de mere, într-un mic orășel din regiunea Tirol, nordul Italiei.

Copilașul a fost găsit din întâmplare. Doi turiști care au ieșit la plimbare cu câinele au observat ceva suspect într-un boschet de pe marginea drumului, iar la o privire mai atentă au văzut un bebeluș lipsit de viață, fără haine.

Oamenii au alertat rapid proprietarul unui restaurant din zonă, care a sunat imediat la 112. "Copilul era dezbrăcat, dar curat, un băiețel. Nu am putut să mă uit, eram în stare de șoc. Turiștii însă i-au atins o mână și au spus că este rece", declarase bărbatul, la momentul respectiv.

Copilul murise cu doar câteva ore înainte de a fi găsit

Un medic sosit la fața locului l-a examinat pe copil și a stabilit că acesta murise cu doar câteva ore în urmă.

Inițial, procurorii au luat în calcul un avort spontan, însă varianta a fost exclusă după anunțarea rezultatelor autopsiei. Potrivit agenției de presă ANSA, băiețelul a fost sufocat imediat după naștere. "A fost născut viu și a apucat să respire", a anunțat procuratura din Bolzano.

După ce inițial a refuzat să vorbească cu anchetatorii, românca a făcut o mărturisire parțială în fața carabinierilor. Românca le-a spus anchetatorilor că a dat naștere bebelușului în timp ce se plimba, dar că nu își mai aduce aminte nimic după acel moment.

Potrivit lavocedibolzano.it, declarațiile spontane nu au fost date în prezența unui avocat.

Procuratura din Bolzano a cerut o evaluare psihiatrică a femeii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Românca din Italia acuzată că și-a ucis bebelușul nou-născut a rupt tăcerea