Antena Meniu Search
x

Două românce, asistente în Italia, povestesc cum s-au infectat cu noul coronavirus și se recuperează foarte greu (Video)

COVID 19 nu trece nici repede, nici de tot. Mulţi pacienţi vindecaţi resimt efectele bolii şi după luni bune de la infectare: stări de oboseală, insomnii, anxietate şi dereglări ale ritmului cardiac. Este cazul şi a două românce, asistente medicale în Italia, pentru care viaţa nu va mai fi niciodată la fel ca înainte de coronavirus.

de Redactia Observator

la 10.09.2020, 22:47

Vezi și
  • Româncele au trăit momente cumplite în perioada când au fost spitalizate.

Ca întorşi de pe front. Aşa se simt mulţi dintre cei care au fost infectaţi cu SARS CoV 2. 

Nicoleta Talmaciu este asistentă medicală în Italia. Crede că a luat virusul de la soţul ei, infirmier la un azil de bătrâni. A fost o formă agresivă a bolii: a stat internată 16 zile la Terapie Intensivă, iar virusul nu îi dă pace nici acum, după jumătate de an. La 48 de ani, se simte ca la 84. 

Nicoleta Talmaciu, româncă stabilită în Italia: Oboseală, oboseală cronică, nu ai forţă în mâini, nu ai forţă în picioare, ai momente când ai o conversaţie şi la un moment dat uiţi cuvintele. Noaptea dorm foarte prost, dimineaţa nu reuşesc să fac primii paşi, trebuie să iau un antiimflamator.

Pe lângă rănile care nu se văd, Nicoleta a trecut şi printr-o experienţă traumatizantă. 

Nicoleta Talmaciu, româncă stabilită în Italia: M-am trezit sub duş că îmi cădea părul smocuri, smocuri. De fiecare dată când mă pieptăn, de fiecare dată când mă spăl, o mână de păr. Deja mă uitam prin magazine după o perucă.

Coronavirusul a schimbat totul şi pentru Angela. Este tot asistentă medicală şi s-a infectat la muncă. 

Angela Aciobăniţei Mihailuc, româncă stabilită în Italia: Ce mi-a rămas este şi această respiraţie scurtă, această dificultate de respirare. Când trebuie să urc scări, când merg la plimbare trebuie să am grijă la ritmul în care mă plimb.

Povara emoţională este şi mai grea de dus. 

Nicoleta Talmaciu, româncă stabilită în Italia: Visez urât, visez toate colegele de cameră pe care le-am avut şi au murit. Am devenit anxioasă. 

Nicoleta Talmaciu, româncă stabilită în Italia: Mă tem pentru oamenii care nu au înţeles că virusul este foarte agresiv, mă tem pentru oamenii pe care îi văd pe stradă, vorbesc de Genova, că merg cu masca la cot, cu masca la gât, legată de rucsac sau fără mască.

Gesturi mici de inconştienţă pentru care mulţi vor plăti un preţ uriaş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Două românce, asistente în Italia, povestesc cum s-au infectat cu noul coronavirus și se recuperează foarte greu (Video)