17 români stau două săptămâni în carantină pe o navă, în Japonia, din cauza coronavirusului
17 români sunt blocaţi la bordul unei nave de croazieră din Japonia. Mii de pasageri şi angajaţi au intrat în carantină după ce 20 de oameni aflaţi pe vas au fost infectaţi cu coronavirus.
17 români sunt blocaţi la bordul unei nave de croazieră din Japonia. Mii de pasageri şi angajaţi au intrat în carantină după ce 20 de oameni aflaţi pe vas au fost infectaţi cu coronavirus. Prin intermediul reporterilor Observator, românii de pe vas transmit un mesaj familiilor din ţară: starea lor de sănătate este bună. Între timp, bilanţul a ajuns la 566 de morţi şi peste 28.000 de îmbolnăviri în întreaga lume.
Ancorată în portul Yokohama, Princess Diamond este, de trei zile, cea mai luxoasă închisoare din lume. La bord, 3 mii 700 de oameni de 56 de naţionalităţi trăiesc un coşmar. 17 sunt români. Totul a pornit după ce 20 de oameni au fost confirmaţi cu coronavirus.
Mâncarea şi apa sunt raţionalizate, iar oamenilor le este permis să iasă din cabine pentru perioade scurte de timp. Virusul este extrem de agresiv aşa că s-au impus măsuri draconice.
Aprovizionarea se face numai de către personal îmbrăcat în costume de protecţie. La bord sunt şi oameni cu nevoi speciale. Un britanic cu diabet a anunţat pe internet că proviziile de insulină sunt pe sfârşite. 300 de oameni au fost testaţi până acum. Indiferent de rezultatele analizelor, 14 zile nava va rămâne sub carantină.
Într-o situaţie trasă la indigo se află peste 3.000 de oameni blocaţi pe un vas andocat într-un port din Hong Kong. Au intrat în carantină, după ce trei pasageri au fost infectaţi. Ministerul român al Afacerilor Externe a infirmat zvonurile că la bord s-ar afla şi români.
Între timp, Tencent, cel mai mare site de ştiri din China a dat naştere unei teorii a conspiraţiei înfiorătoare. Bilanţul "real" al morţilor din cauza coronavirusului ar depăşi 24.500, de 80 de ori mai mult decât cel anunţat de autorităţi.
Unii cititori cred că informaţia a fost publicată de jurnalişti în pofida ordinelor date de autorităţile de la Beijing. Alţii, în schimb, sunt de părere că imaginile distribuite pe internet fac parte dintr-o campanie împotriva Chinei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰