Români prinşi după ce au furat 800 de kilograme de avocado, în Spania

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 18.07.2021, 07:15.
Actualizat: 18.07.2021, 07:22

Trei români sunt acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni, în Spania, după ce au furat 800 de kilograme de avocado.

Poliţiştii spanioli au lucrat din greu pentru a-i prinde pe românii hoţi de avocado

Poliţiştii spanioli au lucrat din greu pentru a-i prinde pe românii hoţi de avocado

Guardia Civil via Euro Weekly News

Cei trei români au acţionat în special în zona oraşului Callosa d'en Sarrià, localitate situată la circa 50 de kilometri de oraşul Alicante. Conform Euro Weekly News, românii au profitat la maxim de faptul că cunoşteau toate căile de acces în fermele din zonă.

Astfel, cei trei români, de 22, 29 şi 42 de ani, acţionau după un scenariu clasic. Doi dintre ei coborau din maşina, intrau într-o fermă şi adunau, în pungi, cât mai multe fructe de avocado, în timp ce al treilea român rămânea în maşină, de pază, şi îi avertiza pe ceilalţi doi prin claxoane dacă se apropia cineva. Apoi, marfa furată era urcată în maşină, iar cei trei români se făceau nevăzuţi.

Citește și:

Românii au furat fructe de avocado în valoare de circa 2.000 de euro

Cei trei români au acţionat în perioada 2020-2021 şi au reuşit să fure, în total, 800 de kilograme de avocado, producând fermierilor din zonă o pagubă de circa 2.000 de euro.

Culmea este că nu a fost singurul caz de furt de avocado din zonă. Un marocan de 48 de ani este acuzat că a furat 600 de kilograme de avocado din două ferme din oraşul Polop de la Marina, producând o pagubă de circa 2.400 de euro, iar doi ucraineni, o femeie de 53 de ani şi un bărbat de 54 de ani, sunt acuzaţi că au furat în jur de 300 de kilograme de avocado din două ferme din zona oraşului Rafol de Almunia. Cei doi au reuşit să pătrundă în fiecare dintre cele două ferme după ce au tăiat gardul înconjurător. Astfel au reuşit să fure fructe de avocado în valoare de circa 1.600 de euro.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.