Antena Meniu Search
x

Români prinşi în infernul de foc din Turcia. Un incendiu puternic pârjoleşte staţiunea Kuşadasi: "Ne-au evacuat, suntem pe plajă"

Europa se încinge. În Turcia, la Kuşadasi, un incendiu puternic de vegetaţie a pârjolit zeci de hectare, iar sute de turişti, printre care şi români, au fost evacuaţi din hoteluri şi au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea pe plajă. În Grecia, doar într-o singură zi, au izbucnit peste patruzeci de incendii de vegetaţie. În vestul Europei, vremea a jucat la cealaltă extremă. La Dortmund, în Germania, meciul Germania - Danemarca a fost suspendat temporar din cauza unei furtuni cu fulgere.

de Redactia Observator

la 30.06.2024 , 09:32

Situaţia este alarmantă în Turcia, la Kuşadasi. Un incendiu puternic de vegetaţie a forţat personalul mai multor hoteluri să evacueze sute de turişti. În imagini se observă cum flăcările se apropie ameninţător de cazări. Printre cei care au trăit infernul, au fost şi români, aflaţi în vacanţă.

"Cam asta e situaţia acum. Ne-au evacuat din hotel. Suntem toţi pe plajă. Focul este foarte aproape. Acesta este hotelul, acesta este focul. Este foarte aproape. Ne-au tăiat apa, eram în duş. M-am spălat cu o sticlă de apă pe care o aveam în cameră", este mărturia unor români

Incendiu uriaş de vegetaţie în Grecia

Vezi și

Şi în Grecia, un incendiu uriaş de vegetaţie a izbucnit în apropiere de Atena. Zona însă nu este una frecventată de turişti. Sute de pompieri, cu zeci de autospeciale, ajutaţi şi de avioane pentru stingerea incendiilor au încercat să oprească flăcările. Într-o singură zi, au izbucnit peste patruzeci de incendii.

Pe acelaşi subiect

În Germania însă, a fost rupere de nori. Potopul s-a abătut şi asupra stadionului din Dortmund, chiar în timpul în optimilor de finală de la EURO 2024, unde se disuputa meciul Germania - Danemarca. Furtuna puternică a luminat cerul cu fulgere. Arbitrul a decis să suspende temporar partida în minutul 35. Acoperișul arenei s-a fisurat şi imediat au început să curgă şiroaiele de apă. Suporterii au fugit din calea puhoaielor. Alţii, s-au bucurat de moment şi au dansat în ploaie.

Alertă de vreme rea în Franţa

În Franţa, 28 de departamente se află sub cod portocaliu de furtuni şi vijelii. În mai multe zone, zeci de copaci au fost puşi la pământ, iar mai multe gospodării au fost inundate. Autorităţile au închis mai multe parcuri. "Este periculos, în primul rând pentru noi, dar şi pentru animale. Copacii pot cădea".

Într-o regiune muntoasă din Italia, peste 1.300 de persoane au rămas izolate, din cauza unei alunecări de teren. Mai apoi, a fost emis şi un cod roșu de ploi, care a înrăutăţit situaţia. În doar câteva minute s-au acumulat peste 100 litri pe metru pătrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Stiri externe » Români prinşi în infernul de foc din Turcia. Un incendiu puternic pârjoleşte staţiunea Kuşadasi: "Ne-au evacuat, suntem pe plajă"