Antena Meniu Search
x

Români, prinşi în timp ce urcau pe Mont-Blanc în pantaloni scurţi şi adidaşi. Primarul îi obligă să lase bani de ajutor şi înmormântare

Din cauza faptului că recomandările emise luna trecută nu au fost repsectate de către turişti, autorităţile vor pune în aplicare măsuri mai dure pentru a evita accidentele care pot provoca moartea turiştilor aventurieri. 

de Redactia Observator

la 04.08.2022, 16:43

Sancţiuni mai dure pentru turiştii aventurieri
Sancţiuni mai dure pentru turiştii aventurieri - Profimedia (caracter ilustrativ)

Din cauza secetei și a caniculei, căderile de pietre au făcut ca traversarea zonei Couloir du Goûter, care duce spre Mont-Blanc, să fie extrem de riscantă. Traversarea lui este, astfel, puternic descurajată de autorităţi, scrie TdG.

Puşi să plătească pentru o eventuală tragedie

În ciuda acestor recomandări comune din partea prefectului de Haute-Savoie și a primarului din Saint-Gervais, alpiniștii și-au încercat norocul şi s-au aventurat în acest exercițiu periculos, la sfârșitul lunii iulie, potrivit unui comunicat de presă al primăriei din Saint-Gervais.

Ghizii din Saint-Gervais și Chamonix au decis să respecte aceste recomandări de a nu mai duce turişti acolo până cel puțin pe 15 august.

Primarul și consilierul departamental al Mont-Blanc, Jean-Marc Peillex, indică faptul că turiștii români au vrut să încerce ascensiunea în pantaloni scurți și adidași pe 30 iulie. „A fost necesar ca difuzorul elicopterului plutonului de jandarmi de înaltă munte să le dea ordin să se întoarcă înainte de a traversa coridorul Goûter.

În urma acestui incident, primarul a decis să ia măsuri mai drastice. De acum înainte, alpiniştii care totuşi decid să nu urmeze instrucţiunile vor trebui să plătească un 15.000 €, bani aferenţi costului pentru operaţiunile de salvare(10.000 €, dar şi costurilor de înmormântare a victimei (5.000 €), dacă se va ajunge la situaţia nefericită. Jean-Marc Peillex, adaugă că „este inadmisibil ca un contribuabil francez să suporte aceste taxe”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Români, prinşi în timp ce urcau pe Mont-Blanc în pantaloni scurţi şi adidaşi. Primarul îi obligă să lase bani de ajutor şi înmormântare