Antena Meniu Search
x

România pare abonată la succes la Festivalul de Film de la Berlin

După ce filmul "Poziţia copilului" a obţinut marele premiu anul trecut, două actriţe românce sunt în prim-planul ediţiei din acest an- Cosmina Stratan şi Maria Drăguş au păşit ieri, pe covorul roşu, pentru o secţiune a festivalului care premiază tinerele talente.

Vezi și

 Cosmina Stratan şi Maria Drăguş au fost printre cele mai spectaculoase apariţii de pe covorul roşu întins la Berlin. Alături de alţi 8 tineri actori, româncele au primit premiul Shooting Star.

E o distincţie de care se bucură, anual, 10 dintre cele mai promiţătoare talente ale filmului european. Emoţiile sunt mari.

Tocmai prestaţia din filmul După Dealuri, regizat de Cristian Mungiu, i-a adus Cosminei Stratan nominalizarea la premiul pentru cel mai promiţător tânăr actor european.

Toţii criticii au remarcat-o, mai ales că a primit şi trofeul pentru interpretare, la Cannes. Maria Drăguş, în schimb, a fost nominalizată după rolul din filmul german "Summer Outside" , o dramă de familie în care românca interpretează rolul unei adolescente de 14 ani.

Multe dintre actualele vedete din lumea filmului au primit premiul Shooting Stars, până să cunoască faima internaţională. Daniel Craig sau Rachel Weisz sunt câteva exemple. Lista românilor premiaţi îi include pe Ana Ularu, Ada Condeescu, Anamaria Marinca sau Dragoş Bucur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » România pare abonată la succes la Festivalul de Film de la Berlin