Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Românul care a făcut sarmale la cea mai prestigioasă instituţie de HoReCa din Luxemburg. Reţeta a ajuns în presa locală

Bucătăria noastră a cucerit Luxemburgul. Un elev român de la Şcoala Hotelieră și de Turism din Marele Ducat a propus pentru masa de sărbători sarmale cu mămăliguţă. Succesul a fost fulminant, iar mâncarea noastră tradiţională a ajuns subiect de ştiri în presa locală. 

de Redactia Observator

la 16.12.2024 , 20:51

"Mă numesc Alex şi sunt din România. Numele meu este Volodimir, sunt din Ucraina. Pentru meniul de astăzi, vă vom arăta cum se gătesc sarmalele cu mămăligă. Am ales acest meniu pentru că este simbolic pentru ţările noastre. Este foarte tradiţional", au spus cei doi chefi.

La propunerea celor doi est-europeni, şcoala fondată în 1949 a decis să pregătească o masă tipică de Crăciun în România şi Ucraina. Cei doi elevi s-au pus rapid pe treabă. Reţeta tradiţională a mers mână în mână cu ingredientele pregătite ca acasă. 

"Aici avem o foaie de varză murată. Este reţeta tatălui meu, de fapt. Este roz pentru că, în România, adăugăm mereu mai multe legume (în butoi): conopidă, rădăcini de sfeclă, de toate", a explicat Alex. Cei doi bucătari au făcut şi mici compromisuri. "Aici este diferenţa între felurile de gătit. În Ucraina, pun sucul de roşii în interior. În România, îl adăugăm la final", explică bucătarii.

Vezi și

Succesul activităţii a fost atât de mare încât evenimentul a ajuns şi în presa locală

Bucătarii în devenire au arătat şi cum trebuie rulate sarmalele. Succesul activităţii a fost atât de mare încât evenimentul a ajuns şi în presa locală: "Sunt 3 sau 4 sarmale de persoană. Adăugăm mămăliga, răcită puţin. La final, adăugăm salata şi smântână peste sarmale".

Școala Hotelieră și de Turism este cea mai prestigioasă instituţie în domeniul Horeca din Luxemburg cu sute de absolvenţi în fiecare an. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi apela la firme care să vă împodobească bradul?
Observator » Ştiri externe » Românul care a făcut sarmale la cea mai prestigioasă instituţie de HoReCa din Luxemburg. Reţeta a ajuns în presa locală