Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rusia a bombardat din nou cu rachete portul Odesa de la Marea Neagră. Un mort, cel puțin opt răniți și două nave distruse

Un nou atac cu rachete ruseşti asupra portului ucrainean Odesa de la Marea Neagră a ucis luni o persoană şi a rănit cel puţin opt, avariind totodată două nave civile şi un depozit de cereale, au anunţat autorităţile ucrainene, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 14.10.2024 , 22:04

Rusia a bombardat din nou cu rachete portul Odesa de la Marea Neagră. Un mort, cel puțin opt răniți și două nave distruse Rusia a bombardat din nou cu rachete portul Odesa de la Marea Neagră. Un mort, cel puțin opt răniți și două nave distruse - X

Moscova şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii portuare din sudul Ucrainei în ultimele săptămâni. Astfel de atacuri, care au avariat în total patru nave sub pavilion străin începând cu 6 octombrie, au dus deja la creşterea tarifelor de asigurare.

Un mort, opt răniţi şi două nave civile avariate

"Infrastructura portuară a devenit încă o dată ţinta inamicului. O persoană a fost ucisă şi alte opt au fost rănite", a anunţat Oleh Kiper, guvernatorul regional. Toate victimele erau civili. Potrivit lui Kiper, doi dintre răniţi erau în stare gravă.

Articolul continuă după reclamă

Una dintre cele două nave lovite luni a fost un vrachier sub pavilion Palau, Optima, care a suferit avarii şi într-un alt atac cu rachete balistice săptămâna trecută, a declarat vicepremierul Oleksii Kuleba pe Telegram.

Atacul a avariat, de asemenea, o navă civilă sub pavilion Belize şi o instalaţie de depozitare a cerealelor.

Ucraina a declarat că Rusia a efectuat aproape 60 de atacuri asupra porturilor sale în ultimele trei luni, ceea ce a dus la deteriorarea şi distrugerea a aproape 300 de instalaţii de infrastructură portuară şi a 22 de nave civile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Rusia a bombardat din nou cu rachete portul Odesa de la Marea Neagră. Un mort, cel puțin opt răniți și două nave distruse