Antena Meniu Search
x

Video Rusia a început repetiţiile de război la Marea Neagră. Cum răspunde Ucraina ameninţărilor maritime venite din partea inamicilor

Ameninţările din partea Rusiei nu se opresc. După ce a avertizat că va scufunda toate navele care vor opri în porturile ucrainene, Moscova a început repetiţiile de război în Marea Neagră. De asemenea, Polonia va fi direct vizată în cazul în care se implică în conflictul dintre cele două ţări, spune Putin. Între timp, mai multe ţări continuă să ajute Ucraina cu armament, în condiţiile în care atacurile nu par să se termine. Ieri, patru oameni au murit şi alţi doi au fost răniţi în urma bombardamentelor ruseşti din Zaporojie.

de Redactia Observator

la 22.07.2023, 08:54

Vezi și

Rusia trece la fapte. Marina militară face repetiţii de război în Marea Neagră şi a simulat distrugerea unei nave inamice. 

Demonstraţia de forţă vine după ce Moscova a anunţat că va scufunda toate navele care vor opri în porturile ucrainene. Rusia exclude, de asemenea, posibilitatea ca navele din Ucraina să fie escortate de Turcia. Cu toate acestea, Zelenski a discutat cu omologul său turc despre întreaga situaţie. 

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei: Dacă cineva din Rusia crede că poate transforma Marea Neagră într-un spaţiu arbitrar sau de terorism, se înşală amarnic. Ştim cum să ne apărăm şi vedem pregătirea întregii lumi de a lucra cu noi în viitor şi, mai mult, pregătirea de a reda pacea acestei regiuni. 

Ameninţare directă pentru Polonia

Pe acelaşi subiect

Ameninţările din partea Kremlinului merg însă mai departe. Putin avertizează Polonia că riscă o confruntare cu Rusia dacă se va implica în conflictul din Ucraina.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Declanșarea unei agresiuni împotriva Belarusului va echivala cu o agresiune împotriva Federației Ruse și vom răspunde cu toate mijloacele pe care le avem. Teritoriile de vest ale Poloniei sunt darul lui Stalin pentru polonezi. Prietenii noștri din Varșovia au uitat de asta? Poate ar trebui să le aducem aminte. 

Tot în Rusia, Igor Strelkov, fost ofițer FSB, a fost arestat în Moscova într-un dosar de "extremism". Motivul a fost că, după începerea războiului din Ucraina, bărbatul a lansat în mod regulat critici dure la adresa conducerii politice și militare a Rusiei. Între timp, ajutoarele continuă să ajungă în Ucraina. Bulgaria a decis să trimită aproximativ 100 de transportoare blindate, iar soldaţii lui Zelenski au participat la exerciții în Scoția, unde au învățat cum să dezamorseze bombe, capcane și mine rusești. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Rusia a început repetiţiile de război la Marea Neagră. Cum răspunde Ucraina ameninţărilor maritime venite din partea inamicilor