Video

Rusia a testat, în premieră, o rachetă anti-navă supersonică, în Marea Neagră

De Redactia Observator.
Publicat: 30.04.2021, 22:03.
Actualizat: 30.04.2021, 22:22

Marina rusă a lansat, în premieră, o rachetă anti-navă supersonică, în Marea Neagră, cu o rază de acțiune de 800 de kilometri, scrie Moscow Times.

Rusia a testat, în premieră, o rachetă anti-navă supersonică, în Marea Neagră

Rusia a testat, în premieră, o rachetă anti-navă supersonică, în Marea Neagră

Sevastopol Live / Captură video

Crucișătorul Moskva a lansat o rachetă către „capătul opus” al Mării Negre, potrivit Ministerului rus al Apărării. „Aceste rachete sunt motivul pentru care crucișătorul nostru este numit „ucigașul de portavioane”, a transmis un corespondent militar aflat la faţa locului.

“Crucișătorul Moskva al flotei rusești din Marea Neagră a lansat în premieră o rachetă Vulcan în aceste ape, cu ajutorul sistemului Bazalt”, conform unui mesaj al Ministerului Rus al Apărării postat pe Twitter.

Citește și:

P-1000 Vulkan este o versiune îmbunătățită a rachetei Bazalt din era sovietică, cu o rază de acțiune de 800 de kilometri, față de cei 550 de kilometri ai rachetei Bazalt.

Flota rusă a testat sistemul Moskva în săptămâna în care au avut loc mai multe exerciții militare în Marea Neagră, la care participă alte nave de război și elicoptere militare.

Rusia a alarmat Occidentul în ultimele săptămâni cu o mobilizare masivă de trupe de-a lungul frontierei ucrainene și în Crimeea. Însă, pe 22 aprilie, Kremlinul a început să-și retragă forțele militare.

"Cred că obiectivele inspecției rapide au fost atinse pe deplin. Trupele au demonstrat capacitatea de a apăra în mod fiabil țara. În acest sens, am decis să finalizez analizele districtului militar sudic și occidental", a spus Shoigu citat Interfax.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.