Video

Rusia va retrage trupele de la granița cu Ucraina. "Exerciţiile s-au încheiat"

De Cristian Ionescu.
Publicat: 22.04.2021, 15:24.
Actualizat: 22.04.2021, 17:21

Rusia va începe să-și retragă forțele militare de la granița ucraineană începând de vineri, a anunțat joi ministrul Apărării, Serghei Shoigu, după ce mişcările de trupe au declanșat discuţii în Occident.

Rusia îşi retrage trupele de la graniţa cu Ucraina

Vorbind în timpul exercițiilor de pregătire, Shoigu a ordonat statului major al forțelor armate, șefilor militari și trupelor aeriene să înceapă întoarcerea la bazele lor de origine, de la frontiera ruso-ucraineană și Crimeea începând cu 23 aprilie, scrie The Moscow Times.

"Cred că obiectivele inspecției rapide au fost atinse pe deplin. Trupele au demonstrat capacitatea de a apăra în mod fiabil țara. În acest sens, am decis să finalizez analizele districtului militar sudic și occidental", a spus Shoigu citat Interfax

Citește și:

În fața acuzațiilor de comasare a peste 100.000 de soldați în regiune, armata rusă a declarat că a blocat zborurile și a închis navigația în anumite părți ale Mării Negre și Crimeea pentru exerciții. Rusia anunțase anterior aproximativ 4.000 de manevre.

Peste 100.000 de militari ruşi au fost comasaţi la frontiera Ucrainei şi în Crimeea anexată, a declarat luni Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba şi-a informat, în cadrul unei videoconferinţe, omolgii din UE cu privire la ultimele evoluţii la frontieră. Kuleba a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că le-a propus Celor 27 ”un plan în etape cu privire la modul în care Moscova să fie descurajată să continue escaladarea”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.