Antena Meniu Search
x

Rusia anunță că a ucis cinci soldați ucraineni care au încercat să pătrundă în țară. Kiev-ul susține că e ”fake news”

Armata rusă a declarat luni că trupele și polițiștii de frontieră au împiedicat un ”grup de sabotaj și recunoaștere” să pătrundă în Rusia, de pe teritoriul Ucrainei, și că cinci persoane au fost ucise, au informat agențiile de presă ruse.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.02.2022, 15:53

Rusia anunță că a ucis cinci soldați ucraineni care au încercat să pătrundă în țară. Kiev-ul susține că e ”fake news”
Rusia anunță că a ucis cinci soldați ucraineni care au încercat să pătrundă în țară. Kiev-ul susține că e ”fake news” - Profimedia Images

Ucraina a respins raportul, vorbind despre un ”fake news” și a spus că nu sunt prezente forțe ucrainene în regiunea Rostov, unde se presupunea că ar fi avut loc incidentul, scrie Reuters.

Interfax a citat armata rusă spunând că vehiculele armate ucrainene au fost distruse.

Ucraina denunță un fake news în legătură cu militarii uciși de ruși

Răspunzând la rapoartele despre atac, armata ucraineană a spus că afirmațiile Moscovei privind o tentativă de incursiune sunt false.

Pe acelaşi subiect

Incidentul raportat are loc într-un moment de tensiune extremă între cele două țări, deoarece Rusia continuă să nege declarațiile Statelor Unite și ale aliaților săi că ar putea invada Ucraina în orice moment.

Ucraina, SUA, NATO și guvernele occidentale au avertizat de câteva săptămâni și din ce în ce mai mult în ultimele zile că Rusia ar putea organiza atacuri de tipul ”false flag”, adică înscenări atribuite în mod fals armatei ucrainene, pentru a justifica o nouă invazie a Ucrainei.

Temerile cu privire la o invazie a Rusiei în Ucraina sunt tot mai mari 

Deşi Moscova spune că nu are de gând să atace Ucraina, unele voci susţin că acest lucru este iminent. "Toate semnele indică faptul că Rusia plănuieşte un atac total” asupra Ucrainei, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Totodată, premierul britanic Boris Johnson a avertizat că toate semnele arată că Federația Rusă plănuieşte „cel mai mare război din Europa de după 1945". Pe de altă parte, Kremlinul susține că "nu are rost ca Rusia să atace pe cineva", îndemnând partenerii occidentali să fie raţionali. În urma situației tot mai tensionate, președintele american, Joe Biden, s-a arătat dispus să organizeze un summit cu omologul său rus pentru a discuta despre criza din Ucraina. Putin a transmis, însă, că este prea devreme pentru a organiza o astfel de întrevedere.

SUA avertizează ONU despre o "listă neagră" a Moscovei

Statele Unite dispun de ”informaţii credibile care arată că forţele ruse întocmesc liste cu ucraineni de ucis sau de trimis în lagăre, în cazul unei invazii” a Ucrainei, acuză Statele Unite în această scrisoare trimisă Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet.

Washingtonul citează ”informaţii credibile” cu privire la o folosire a forţei în vederea ”dispersării unor manifestaţii paşnice” sau a oricărei forme de opoziţie a societăţii civile ucrainene în această scrisoare semnată de de către Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, la Geneva, Bathsheba Nell Crocker.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Rusia anunță că a ucis cinci soldați ucraineni care au încercat să pătrundă în țară. Kiev-ul susține că e ”fake news”