Antena Meniu Search
x

SUA avertizează ONU despre o "listă neagră" a Moscovei. Ruşii ar urma să ucidă sau să trimită în lagăre mai mulţi ucraineni

Statele Unite ale Americii au avertizat ONU cu privire la existenţa unei liste negre, întocmită de Rusia, cu ucraineni de "eliminat" în cazul unei invazii, potrivit unei scrisori consultate de AFP.

de Redactia Observator

la 21.02.2022, 09:33

SUA spun că forţele ruse întocmesc liste cu ucraineni de ucis sau de trimis în lagăre
SUA spun că forţele ruse întocmesc liste cu ucraineni de ucis sau de trimis în lagăre - Profimedia

Statele Unite dispun de ”informaţii credibile care arată că forţele ruse întocmesc liste cu ucraineni de ucis sau de trimis în lagăre, în cazul unei invazii” a Ucrainei, acuză Statele Unite în această scrisoare trimisă Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, scrie news.ro.

Washingtonul citează ”informaţii credibile” cu privire la o folosire a forţei în vederea ”dispersării unor manifestaţii paşnice” sau a oricărei forme de opoziţie a societăţii civile ucrainene în această scrisoare semnată de de către Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, la Geneva, Bathsheba Nell Crocker.

Diplomaţia americană avertizează că o invazie rusă a Ucrainei ar putea conduce la abuzuri, ca de exemplu răpiri sau acte de tortură, şi ar putea ţinti disidenţi politici. Kremlinul a denunţat, la mijlocul lui februarie, o ”isterie” americană privind Ucraina.

Secretarul de Stat american Antony Blinken a reiterat duminică faptul că Rusia este ”pe punctul de a invada” Ucraina.Moscova dezminte aceste acuzaţii, în pofida faptului că a mobilizat 150.000 de oameni la frontiera Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

Rusia şi Ucraina tot mai aproape de război?

Premierul britanic Boris Johnson spune că există tot mai multe dovezi conform cărora Rusia plănuieşte cel mai mare război din Europa, de la 1945 încoace. Într-un interviu acordat jurnaliştilor BBC, britanicul a declarat că planul Rusiei de atac ar fi început deja în anumite privinţe. 

Serviciile de informații sunt de părere că că Rusia intenționează să lanseze o invazie care ar viza capitala  Kiev, a mai spus Johnson. „Oamenii trebuie să înțeleagă costul absolut pe care îl poate presupune viața umană”

Declaraţiile lui Boris Johnson au fost făcute de la Munchen, acolo unde liderii mondiali se întâlnesc pentru o conferinţă anuală privind securitatea

Ultimele estimări ale guvernului SUA sugerează că între 169.000 și 190.000 de soldați ruși sunt acum smoblizizaţi de-a lungul graniței cu Ucraina, atât în ​​Rusia, cât și în Belarus. Această cifră include și separatiştii din estul Ucrainei.

Oficialii occidentali au avertizat în ultimele săptămâni că Rusia s-ar putea pregăti să invadeze oricând, dar Moscova a negat afirmațiile, spunând că trupele sunt acolo doar pentru a desfășura exerciții militare.

Premierul britanic a spus că președintele american, Joe Biden, le-a transmis liderilor occidentali că serviciile de informații consideră că planul forțelor ruse nu este de a invada Ucraina doar pirn regiunea Donbas, plănuind un atac şi din Belarus, dar și o invazie în jurul Kievului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » SUA avertizează ONU despre o "listă neagră" a Moscovei. Ruşii ar urma să ucidă sau să trimită în lagăre mai mulţi ucraineni