Antena Meniu Search
x

Rusia, avertisment pentru România și Polonia: "Orice țară care pune la dispoziția Ucrainei aeroporturile poate fi considerată ca parte din conflict"

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, duminică, statele vecine cu Ucraina, în special România, să nu permită staţionarea avioanelor militare ucrainene sau utilizarea acestora în conflictul cu Rusia.

de Redactia Observator

la 06.03.2022, 20:20

Rusia, avertisment pentru România și Polonia: "Orice țară care pune la dispoziția Ucrainei aeroporturile poate fi considerată ca parte din conflict" - Shutterstock

Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a afirmat că state vecine cu Ucraina, în special România, au permis staţionarea unor avioane de vânătoare ucrainene. Igor Konaşenkov a făcut referire la România şi la alte state vecine cu Ucraina, dar pe acestea din urmă nu le-a menţionat, conform agenţiei Associated Press şi cotidianului Le Monde, citat de Mediafax.

Implicări ale acestor ţări într-un conflict armat

"Utilizarea reţelei de aeroporturi militare ale acestor ţări pentru a servi ca baze pentru avioane militare ucrainene şi utilizarea ulterioară a acestora contra forţelor armate ruse ar putea fi considerate ca fiind implicări ale acestor ţări într-un conflict armat", a avertizat Igor Konaşenkov.

"Practic, întreaga aviaţie aptă de luptă a regimului de la Kiev a fost distrusă. Dar ştim dintr-o sursă sigură că avioane ucrainene s-au deplasat spre România şi spre alte state vecine", a subliniat Igor Konaşenkov.

Anterior, preşedintele Vladimir Putin a avertizat că Rusia va considera parte co-beligerantă orice ţară care va încerca să impună zonă de interdicţie aeriană în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Rusia, avertisment pentru România și Polonia: "Orice țară care pune la dispoziția Ucrainei aeroporturile poate fi considerată ca parte din conflict"