Antena Meniu Search
x

Rusia îşi retrage ambasadorul din SUA, trimis pentru consultări, după ce Joe Biden a spus că Putin este un ''ucigaş''

Rusia îşi retrage pentru consultări ambasadorul din SUA, după afirmaţiile lui Joe Biden despre Vladimir Putin. Joe Biden a declarat că îl consideră "criminal" pe liderul rus şi l-a avertizat că "va plăti" pentru ingerinţele electorale.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 17.03.2021, 21:55

Rusia îşi retrage pentru consultări ambasadorul din SUA, după afirmaţiile lui Joe Biden despre Vladimir Putin
Joe Biden şi Vladimir Putin - Profimedia Images
  • Rusia îl retrage pe ambasadorul din SUA, în urma declaraţiilor lui Biden
  • Joe Biden a spus că Putin va plăti preţul implicării în alegerile prezidenţiale din SUA

Administraţia de la Moscova a anunţat, miercuri seară, că a decis retragerea pentru consultări a ambasadorului rus din Statele Unite, după declaraţiile preşedintelui american, Joe Biden, despre omologul său rus, Vladimir Putin.

''Ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, a fost invitat la consultări pentru a stabili ce este de făcut şi în ce direcţie să mergem în privinţa relaţiilor cu Statele Unite. Cel mai important lucru pentru noi este să găsim modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor Rusia-SUA. Relaţiile bilaterale sunt într-o situaţie dificilă, Washingtonul aducându-le într-un punct mort în ultimii ani. Noi suntem interesaţi să împiedicăm această degradare ireversibilă a relaţiilor, acest lucru în cazul în care americanii sunt conştienţi de riscurile asociate situaţiei'', a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe. 

Preşedintele SUA, Joe Biden, a spus că omologul său din Rusia, Vladimir Putin, este ''criminal'' şi a avertizat că liderul de la Kremlin ''va plăti'' pentru implicarea în scrutinul prezidenţial din 2020, în favoarea lui Donald Trump. 

Joe Biden a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă crede că Putin este un ''ucigaş''

Pe acelaşi subiect

Joe Biden a comentat, în cadrul unui interviu acordat ABC News, concluziile unui raport al serviciilor de informaţii americane privind ingerinţele electorale străine. Raportul concluzionează că Rusia şi Iranul au încercat să influenţeze rezultatul alegerilor din SUA. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este suspectat că a monitorizat eforturile în scopul ''denigrării'' lui Biden în campania electorală prezidenţială din 2020.

Jurnalistul ABC News George Stephanopoulos l-a întrebat într-un interviu pe şeful statului american dacă îl consideră ''criminal'' pe Vladimir Putin. Preşedintele SUA a răspuns că ''Da''. 

Conform unor surse politice de la Washington, Administraţia Biden pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei ca reacţie la ingerinţele electorale. Rusia a respins acuzaţiile. ''Sunt lipsite de fundament. Concluziile acestui raport sunt confirmate doar de încrederea serviciilor de informaţii în corectitudinea proprie. Nu au fost furnizate date sau dovezi specifice'', a reacţionat Ambasada Rusiei de la Washington, conform mediafax.ro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rusia îşi retrage ambasadorul din SUA, trimis pentru consultări, după ce Joe Biden a spus că Putin este un ''ucigaş''