Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rusia s-a plâns Germaniei cu privire la ancheta despre sabotarea Nord Stream, după ce un suspect-cheie a scăpat de arestare în Polonia

Rusia s-a plâns Germaniei în legătură cu ancheta sa privind exploziile din 2022 ale conductelor Nord Stream, a relatat luni agenţia de presă RIA, după ce un suspect-cheie a scăpat de arestare în Polonia, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 19.08.2024 , 09:42

Rusia s-a plâns Germaniei cu privire la ancheta despre sabotarea Nord Stream, după ce un suspect-cheie a scăpat de arestare în Polonia - Profimedia

Presa germană a relatat săptămâna trecută că procurorii germani au identificat un instructor de scufundări ucrainean ca suspect-cheie în sabotarea Nord Stream şi au emis un mandat de arestare pe numele său. Polonia a primit mandatul german, dar suspectul a părăsit ţara deoarece Germania nu a reuşit să includă numele său într-o bază de date cu persoane căutate, au declarat procurorii polonezi pentru Reuters.

Conductele Nord Stream 1 şi 2 au fost sparte de o serie de explozii în septembrie 2022

Moscova este de părere că ancheta germană va fi închisă fără identificarea celor responsabili, a declarat Oleg Tyapkin, şeful departamentului european din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de RIA.

Articolul continuă după reclamă

„Am ridicat problema îndeplinirii de către Germania şi alte ţări afectate a obligaţiilor care le revin în temeiul convenţiilor antiteroriste ale ONU”, a declarat Tyapkin. "Am făcut în mod oficial solicitări corespunzătoare pe această temă la nivel bilateral, inclusiv către Berlin".

Conductele Nord Stream 1 şi 2, în valoare de miliarde de dolari, care transportă gaze pe sub Marea Baltică, au fost sparte de o serie de explozii în septembrie 2022, la şapte luni după ce Rusia a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Rusia s-a plâns Germaniei cu privire la ancheta despre sabotarea Nord Stream, după ce un suspect-cheie a scăpat de arestare în Polonia