Antena Meniu Search
x

Rusia suferă o rată de eșec dezastruoasă în atacurile cu rachete ghidate din Ucraina. Ajunge și la 60% - Reuters

Statele Unite estimează că rușii înregistrează o rată de eșec de până la 60% la rachetele de precizie, ghidate, folosite în Ucraina au declarat pentru Reuters trei oficiali americani.

de Redactia Observator

la 25.03.2022, 12:49

Rusia suferă o rată de eșec dezastruoasă în atacurile cu rachete ghidate din Ucraina. Ajunge și la 60% - Reuters
Rusia suferă o rată de eșec dezastruoasă în atacurile cu rachete ghidate din Ucraina. Ajunge și la 60% - Reuters - Profimedia

Informația ar putea explica de ce Rusia nu a reușit la o lună de la declanșarea războiului să-şi îndeplinească ceea ce Occidentul consideră că ar fi obiectivele lui Vladimir Putin în Ucraina, cum ar fi neutralizarea forțelor aeriene ucrainene, mult mai mici și slab dotate comparativ cu cele rusești.

Oficialii americani, care au vorbit sub protecția anonimatului din cauza informațiilor sensibile, nu au furnizat dovezi care să susțină această evaluare și nici nu au dezvăluit ce anume a determinat rata mare de eșec a rachetelor rusești ghidate. Reuters nu a putut verifica în mod independent datele. Kremlinul și Ministerul Apărării din Rusia nu au oferit o reacție imediată.  O rată de eșec atât de mare poate însemna orice, de la eșec de lansare până la rachete care nu explodat la impact.

Rusia a lansat peste 1.100 de rachete de toate felurile de la începutul războiului în Ucraina

Potrivit oficialilor americani Pentagonul a estimat săptămâna trecută că Rusia a lansat peste 1.100 de rachete de toate felurile de la începutul războiului. Oficialii americani nu au spus până acum câte dintre acestea și-au atins ținta și câte au ușuat. Dar, trei oficiali americani care citează serviciile de informații susțin că Statele Unite au estimat că rata de eșec variază de la zi la zi, depinde de tipul de rachetă lansată și uneori poate depăși 50%. Doi dintre ei au spus chiar că a ajuns până la 60%.

Pe acelaşi subiect

Unul dintre oficiali a spus că informațiile au arătat că rachetele de croazieră lansate de Rusia au avut o rată de eșec între 20 și 60%, în funcție de zi. Rusia a lansat două tipuri de rachete de croazieră din aer în Ucraina, Kh-555 și Kh-101, potrivit proiectului de apărare antirachetă al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale. Reuters nu a putut determina care ar fi rata standard de eșec pentru rachetele de croazieră lansate din aer. Doi experți intervievați de Reuters au spus că orice rată de eșec de peste 20% ar fi considerată ridicată.

Rusia a lansat din aer, din spațiul aerian rus, rachete de croazieră la începutul acestei luni, când a atacat o bază militară ucraineană de lângă granița poloneză, iar unul dintre oficialii americani a declarat pentru Reuters că a existat o rată de eșec deosebit de mare în timpul acelui atac. Atacul a ucis 35 de persoane, potrivit autorităților ucrainene. Atacurile cu rachete au marcat în mod special invazia Rusiei în Ucraina. Rușii susțin că atacă ținte militare, inclusiv depozite de arme.

Războiul din Ucraina a ucis mii de oameni și a alungat din casele lor un sfert din cei 44 de milioane de cetățeni ai Ucrainei. Bombardamentele au lovit zone rezidențiale, școli și spitale din orașe ucrainene, inclusiv Harkov și portul Mariupol de la Marea Azov. Rusia spune că armata sa este angajată într-o „operațiune specială” în Ucraina, neagă că ar vizat civilii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Rusia suferă o rată de eșec dezastruoasă în atacurile cu rachete ghidate din Ucraina. Ajunge și la 60% - Reuters