Antena Meniu Search
x

Rusia acuză NATO că "îşi doreşte ca războiul să continue" după ce Alianţa a decis să trimită în Ucraina sisteme anti-tanc și sisteme antirachetă

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat joi că deciziile occidentale de a înarma Ucraina înseamnă că NATO își dorește ca războiul să continue, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 21:35

Rusia acuză NATO că "îşi doreşte ca războiul să continue" după ce Alianţa a decis să trimită în Ucraina sisteme anti-tanc și sisteme antirachetă
- Shutterstock

Ministerul a declarat că angajamentul NATO de a-și menține sprijinul pentru regimul de la Kiev arată că dorește ca conflictul din Ucraina să continue.

Totodată, "înarmarea Ucrainei de către Occident încurajează Kievul să folosească forța împotriva teritoriilor separatiste pro-ruse din estul Ucrainei și acum culeg o recoltă groaznică".

Rusia a declarat anterior că oamenii din enclavele separatiste se confruntă cu un adevărat "genocid".

NATO a decis să sprijine mai mult Ucraina

Pe acelaşi subiect

Liderii NATO au participat joi la un summit extraordinar pentru a analiza modalităţile în care pot oferi mai mult sprijin Ucrainei pentru ca această ţară să se poată apăra de invazia Rusiei şi pentru a consolida flancul estic al Alianţei cu patru noi batalioane, în Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria. Jens Stoltenberg a catalogat războiul din Ucraina drept "cea mai mare ameninţare asupra securităţii din generaţia noastră", vorbind despre conflictul din Ucraina drept "războiul preşedintelui Putin împotriva Ucrainei".

"Am aprobat acordarea de ajutor a Ucrainei, inclusiv echipamente antitanc şi drone, care s-au dovedit foarte eficace. Nu voi intra în detalii specifice cu privire la tipurile de sisteme pe care le punem la dispoziţie, dar ce pot spune este că aliaţii fac tot ce pot pentru a ajura Ucraina să se apere, autoapărarea este un drept. Totodată, avem responsabilitatea de a preveni extinderea acestui conflict, să nu devină unul între aliaţii NATO şi Rusia, asta ar fi mai periculos şi mai devastator", a declarat Jens Stoltenberg.

Război Rusia - Ucraina, ziua 29

Astăzi se împlinește o lună de când ucrainenii luptă pentru propria viață, pentru propria lor libertate, în timp rușii continuă să le bombardeze oraşele, zone rezidențiale, școli și spitale.

Capitala Kiev, dar și alte regiuni sunt în bătaia rachetelor și a tancurilor soldaților lui Vladimir Putin. De patru săptămâni, însă, armata ucraineană rezistă și ripostează.

Între timp, președintele Volodimir Zelenski cere sprijin pentru aderarea țării sale la Uniunea Europeană. Noaptea trecută, a făcut un apel la oamenii din toată lumea să iasă în stradă pentru pace, iar astăzi, va ţine un discurs la summit-ul NATO de la Bruxelles, unde va fi prezent şi preşedintele american Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rusia acuză NATO că "îşi doreşte ca războiul să continue" după ce Alianţa a decis să trimită în Ucraina sisteme anti-tanc și sisteme antirachetă