Antena Meniu Search
x

Olanda suspendă AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani, după decesul unei femei imunizate cu acest ser

Olanda a suspendat temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca anti-COVID-19 pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani. O femeie care fusese imunizată cu acest ser a murit. Olanda a înregistrat aproximativ 1,2 milioane de cazuri de coronavirus în total şi peste 16.500 de decese.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 02.04.2021, 22:38

Vaccinul AstraZeneca
Olanda suspendă AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani - Profimedia Images
  • Olanda suspendă AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani
  • O femeie imunizată cu acest ser a murit

Olanda a suspendat temporar, vineri, utilizarea vaccinului AstraZeneca anti-COVID-19 pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani, după moartea unei femei care fusese imunizată cu acest ser, a declarat Ministerul Sănătăţii din această ţară, relatează Reuters.

Aproximativ 10.000 de programări pentru vaccinare trebuie să fie anulate. Decizia a fost luată în urma noilor rapoarte ale agenţiei de monitorizare a medicamentelor Lareb şi a discuţiilor cu autorităţile sanitare, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

AstraZeneca a declarat că lucrează cu autorităţile olandeze pentru a răspunde oricăror întrebări: ''Autorităţile din Marea Britanie, Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au ajuns la concluzia că beneficiile utilizării vaccinului nostru pentru a proteja oamenii de acest virus mortal depăşesc în mod semnificativ riscurile la toate grupele de vârstă a adulţilor'', a spus compania.

Au fost descoperite mai multe cazuri de tromboză după vaccinările cu AstraZeneca

Pe acelaşi subiect

Agenţia olandeză Lareb, care urmăreşte efectele secundare ale medicamentelor, a declarat vineri că a primit cinci rapoarte cu cazuri de tromboză după vaccinările cu serul AstraZeneca, inclusiv la o femeie care a murit.

Lareb a precizat că incidentele au avut loc între a şaptea şi a zecea zi după vaccinare: ''Sunt femei între 25 şi 65 de ani. Trei au prezentat embolii pulmonare extinse. Una a murit şi una a avut o hemoragie cerebrală'', a precizat agenţia.

Aproximativ 400.000 de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca în Olanda în perioada respectivă. Olanda a înregistrat aproximativ 1,2 milioane de cazuri de coronavirus în total şi peste 16.500 de decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Olanda suspendă AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani, după decesul unei femei imunizate cu acest ser