Antena Meniu Search
x

Ruşii au bombardat din nou sudul Ucrainei. Forţele Kievului susţin că au doborât 27 de drone kamikaze

Război în Ucraina. Kievul a anunţat că a doborât 27 de drone de atac în sudul Ucrainei, dintre cele 36 lansate în cursul nopţii de luni spre marţi de Rusia, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 10.10.2023, 11:42

Ruşii au bombardat din nou sudul Ucrainei. Forţele Kievului au doborât 27 de drone kamikaze
Ruşii au bombardat din nou sudul Ucrainei. Forţele Kievului au doborât 27 de drone kamikaze - Facebook

Forţele ucrainene au distrus "27 'Shahed-131/136' ", drone de fabricaţie iraniană, în "regiunile Odesa, Nikolaev şi Herson", au anunţat forţele aeriene ucrainene pe Telegram marţi dimineaţă. În total, Moscova a lansat 36 de drone din capul Ceauda, în estul peninsulei Crimeea anexate ilegal de Rusia în 2014, a adăugat aceeaşi sursă.

Administraţia regiunii Herson a anunţat pe canalul său de Telegram că în ultimele 24 de ore Rusia a efectuat 79 de lovituri, reprezentând tiruri de mortiere, artilerie şi drone, în care a patru persoane şi a avariat mai multe clădiri.

Armata rusă, care a invadat Ucraina în februarie 2022, atacă în fiecare noapte diverse regiuni ucrainene utilizând drone şi rachete. În septembrie, Moscova a utilizat peste 500 de drone Shahed împotriva Ucrainei, un record, potrivit grupului de consultanţă ucrainean Defense Express, care prezice că Moscova va recurge şi mai mult la aceste dispozitive care epuizează apărarea aeriană ucraineană.

Occidentalii au furnizat Ucrainei sisteme antiaeriene, între care puternicele baterii americane Patriot, dar acestea nu acoperă întreg teritoriul acestei ţări mari şi nu sunt suficiente pentru a intercepta toate dronele şi rachetele ruseşti. În paralel, Ucraina efectuează propriile lovituri cu drone şi bombardamente, devenite aproape cotidiene, asupra unor ţinte din Rusia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Ruşii au bombardat din nou sudul Ucrainei. Forţele Kievului susţin că au doborât 27 de drone kamikaze