Antena Meniu Search
x

Video Rușii au prezentat un câine-robot înarmat cu un lansator de rachete. Folosirea lui poate avea efecte dezastruoase pe câmpul de luptă

La o convenție militară din Rusia, o companie locală a prezentat un câine robot care transporta un lansator de rachete. Agenția rusă de știri RIA Novosti a surprins robotul Convenția Armatei 2022, care are loc în apropierea Moscovei și este sponsorizat de Ministerul Apărării din Federația Rusă, notează PCmag.

de Adrian Popovici

la 16.08.2022, 15:11

Robotul a fost prezentat în timpul unei convenții a armatei ruse - Captură video Twitter

Robotul a fost înregistrat în timp ce avea un lansator de grenade de rachete pe spate. Robotul este, de asemenea, capabil să stea ghemuit pe podea, fiind astfel mai greu de observat, în cazul unor misiuni. Rămâne neclar dacă robotul va fi folosit vreodată pe teren în războiul cu Ucraina și deja folosește drone, cel puțin în scopuri de recunoaștere și direcționare a atacurilor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit agenției de știri RIA Novosti, botul este numit M- 81 și este produs de o companie de inginerie rusă. Dezvoltatorii spun că robotul este proiectat atât pentru a transporta arme, cât și muniție și pentru a le folosi în timpul misiunilor de luptă.

Controversele din jurul acestui robot

Cei care au văzut imaginile au subliniat faptul că compania a decis să acopere câinele robot într-o ținută ninja. Acest lucru ar fi putut fi făcut pentru a masca adevărata origine a mașinăriei, care pare să provină de la o companie chineză numită Unitree. Câinele robot Go1 de la Unitree este în prezent de vânzare pentru 2,700 de dolari. Experții consideră că acesta este o versiune mai ieftină a roboților oferiți de Boston Dynamics.

Nu este prima dată când cineva a decis să pună o armă pe un robot Go1. La începutul acestui an, o altă persoană din Rusia a decis să pună o mitralieră pe un astfel de robot și să îl filmeze. Videoclipul a devenit viral pe rețelele sociale luna trecută, demonstrând potențialul militar al roboților în luptele de la sol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Rușii au prezentat un câine-robot înarmat cu un lansator de rachete. Folosirea lui poate avea efecte dezastruoase pe câmpul de luptă