Antena Meniu Search
x

Rușii au publicat și au șters un articol care anunța victoria în Ucraina. Credeau că vor cuceri Kievul în 2 zile: "Țara va fi reorganizată"

Agenția de stat RIA Novosti a publicat, sâmbătă, un articol prin care Kremlinul recunoaște războiul de cucerire a Ucrainei și se laudă cu "restabilirea unității teritoriale". La scurt timp, materialul a fost șters, dar a rămas în arhivă, potrivit unian.net. La două zile de la această gafă, Rusia nu a cucerit niciun oraș important din Ucraina. 

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 11:41

"Ofensiva rusească și a lumii noi", este titlul articolului semnat de politologul rus Petr Akopov a apărut pe site-ul agenției RIA Novosti, o portavoce a Kremlinului, anunțând că Ucraina a fost cucerită. La scurt timp, materialul a fost șters. În prezent, armata rusă nu a reușit să captureze niciun oraș important din Ucraina, iar moralul soldaților este la pământ, în timp ce sancțiunile curg împotriva Moscovei. 

În articol se menționa că "Ucraina s-a întors la Rusia. Asta nu înseamnă că statalitatea sa va fi lichidată, ci va fi reorganizată, restabilită și readusă la starea sa inițială, ca parte a lumii ruse”.

În același articol se menționează și rolul Belarusului, stat aliat al Moscovei, care neagă implicarea în invazia rusă din Ucraina. „Rusia își împlinește integritatea istorică, adunând lumea rusă, poporul rus laolaltă – în toată deplinătatea sa de mari ruși, beloruși și mici ruși”, continuă autorul.

Pe acelaşi subiect

Război Rusia - Ucraina, ziua 5

A cincea zi a războiului pe care președintele rus Vladimir Putin l-a declarat Ucrainei a început cu noi bombardamente. Au fost auzite explozii în capitala Kiev și în principalul oraș Harkov, potrivit The Jerusalem Post, care citează Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor din Ucraina. Deși rușii continuă să atace, soldații ucraineni răspund cu mult curaj și nu predau teritoriul lor inamicului.

La propunerea Rusiei, partea ucraineană a acceptat să participe la negocieri. Discuţiie între cele două delegaţii vor avea loc luni dimineaţă, la Gomel, în Belarus, în timp ce președintele rus Putin a ordonat ministerului rus al Apărării să pună arsenalul nuclear al țării în stare de alertă maximă. Se pare că Belarus se alătură Rusiei în invazia Ucrainei, potrivit unor surse citate de The Kyiv Independent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Rușii au publicat și au șters un articol care anunța victoria în Ucraina. Credeau că vor cuceri Kievul în 2 zile: "Țara va fi reorganizată"