Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ruşii recunosc oficial contraofensiva din Kursk şi spun că au recucerit 10 localităţi. Zelenski spune că totul decurge "conform planului"

Război în Ucraina. Armata rusă a anunţat oficial că a lansat o controfensivă în regiunea Kursk, invadată de trupele ucrainene pe 6 august. Potrivit ministerului Apărării de la Moscova, forţele ruse "au eliberat" 10 localităţi. Preşedintele Volodimir Zelenski a confirmat şi el joi acțiunile contraofensive ale ruşilor, spunând că ele "sunt în concordanță cu planul ucrainean", fără a detalia. 

de Redactia Observator

la 12.09.2024 , 16:02

Armata rusă a recucerit în două zile 10 așezări în regiunea Kursk, a transmis joi Ministerul rus al Apărării. "Forțele armate ale Federației Ruse continuă acțiunile de înfrângere a grupului inamic care a pătruns pe teritoriul regiunii Kursk. În timpul operațiunilor ofensive, unitățile grupului de trupe de Nord au eliberat 10 așezări: Apanasovka, Biakhovo, Vishnevka, Viktorovka, Vnezapnoie, Gordeevka, Krasnooktiabrskoie, Obukhovka, Snagost și Oktiabr", a spus Ministerul rus al Apărării, citat de TASS. 

Armata rusă mai susţine şi că operațiunile de recunoaștere și căutare continuă în zonele forestiere pentru "a identifica și distruge grupurile de sabotaj inamice care încearcă să pătrundă adânc în teritoriul Rusiei". 

Volodimir Zelenski a confirmat joi că armata rusă a lansat o contraofensivă în regiunea de graniță Kursk, unde armata ucraineană susţine că deţine controlul asupra a 1300 de km2. Suprafaţa estimată de canalul ucrainean "DeepState", apropiat de armată, este  însă de circa 900 de km2. Bloggerii militari ruşi susţin că trupele ucrainene au fost împinse în ultimele 48 de ore de pe aproximativ 145-150 de km2 în Kursk. 

Articolul continuă după reclamă

Preşedintele ucrainean a dat asigurări că acest răspuns din partea forțelor Moscovei "este în concordanță cu planul ucrainean". "Rușii au lansat acțiuni contraofensive", a declarat președintele ucrainean. "Este în concordanță cu planul ucrainean", a mai spus el fără a oferi alte detalii.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

ISW: Ruşii ar intenţiona "să taie" teritoriul cucerit de ucraineni în Kursk

Analiștii de la think tank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au evaluat în raportul de pe 12 septembrie că forțele ruse ar intenționa "să taie" teritoriul cucerit de ucraineni în Kursk înainte de a declanşa un efort mai organizat și mai bine dotat de a expulza forțele ucrainene din regiunea rusă. 

"Trupele ruse au lansat contraatacuri de-a lungul marginii de vest a teritoriului cucerit de ucraineni în regiunea Kursk și, conform rapoartelor, au capturat mai multe așezări la nord-est și la sud de Korenevo pe 10 și 11 septembrie. Dimensiunea, amploarea și potențialele perspective ale acţiunilor contraofensive rusești de pe 11 septembrie în Kursk sunt neclare, iar situația rămâne volatilă la momentul redactării acestui raport. Este prematur să tragem concluzii despre noile contraatacuri rusești, iar ISW va continua să monitorizeze evoluția situației", au apreciat analiştii. 

Potrivit ISW şi ucrainenii atacă în Kursk. Trupele ucrainene au lansat noi atacuri împotriva contraofensivei ruse la vest de aşezarea Snagost și pe întreg frontul ucrainean din regiunea Kursk. "Dovezile vizuale disponibile sugerează că forțele ruse care contraatacă în regiunea Kursk operează în unități de dimensiunea unei companii și ar putea folosi elemente ale unor unități cu mai multă experiență de luptă pentru a contraataca" 

Deşi ruşii susţin că forțele ruse au capturat pe deplin satul Snagost, ISW nu are o confirmare vizuală a acestui fapt. 

ISW

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Ruşii recunosc oficial contraofensiva din Kursk şi spun că au recucerit 10 localităţi. Zelenski spune că totul decurge "conform planului"