Antena Meniu Search
x

Rușii susțin că au reușit să distrugă trei drone navale ale ucrainenilor în Marea Neagră

Rusia a afirmat miercuri că a distrus trei drone ucrainene în Marea Neagră, fără a preciza ce au vizat, după un prim atac ucrainean dimineaţă împotriva unui şantier naval rus la Sevastopol, în Crimeea anexată, relatează Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.09.2023, 22:41

Rușii susțin că au reușit să distrugă trei drone navale ale ucrainenilor în Marea Neagră - Shutterstock

"La 13 septembrie (miercuri), în apele Mării Negre, aviaţia Flotei Mării Negre a detectat şi distrus trei ambarcaţiuni fără pilot ale armatei ucrainene", a transmis Ministerul rus al Apărării pe Telegram, fără alte precizări.

Atacurile cu ajutorul dronelor navale sau aeriene sunt frecvente în largul Ucrainei şi s-au intensificat de când Rusia s-a retras în iulie dintr-un acord ce permitea exporturi de cereale ucrainene, aminteşte AFP.

La începutul lunii septembrie, Moscova a afirmat că a dejucat un atac de acest tip ce viza podul care leagă Rusia de Crimeea, peninsulă anexată în 2014 şi vizată constant de atacuri ucrainene. Această structură a fost avariată de două ori de la începutul ofensivei ruse în 2022.

Miercuri dimineaţă, tiruri de rachete ucrainene împotriva unui şantier naval din Sevastopol a avariat două vase aflate în reparaţie şi a rănit 24 de persoane, potrivit Moscovei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri externe » Rușii susțin că au reușit să distrugă trei drone navale ale ucrainenilor în Marea Neagră