Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"S-a făcut dreptate". Fost politician din SUA, condamnat pe viaţă. A înjunghiat mortal un jurnalist care îi demascase corupţia

Scena politică din Statele Unite se cutremură. Un fost politician din Nevada a fost găsit vinovat de crimă după ce a înjunghiat mortal un jurnalist de investigații. Juriul, format din 12 persoane, a dat verdictul aseara, la doar două zile după pledoariile finale.  

de Redactia Observator

la 29.08.2024 , 09:52

Un fost ales din Las Vegas a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă pentru uciderea, în 2022, a unui jurnalist de investigaţie care ancheta hărţuirea şi favoritismul din cadrul biroului condus de acest politician, relatează AFP.

Jeff German, un reporter în vârstă de 69 de ani de la Las Vegas Review-Journal, scrisese în mai 2022 un articol despre biroul local condus de Robert Telles, care la acea vreme candida pentru realegere. Articolul, publicat cu o lună înainte de alegeri, detalia acuzaţiile de favoritism şi existenţa unei relaţii nepotrivite între oficialul ales şi o angajată. Robert Telles a negat acuzaţiile, dar a pierdut alegerile.

În luna septembrie a aceluiaşi an, Telles a mers furios la locuinţa lui Jeff German, s-a ascuns în tufişuri şi apoi l-a atacat pe jurnalist, înjunghiindu-l mortal. După audierile din timpul procesului, juraţii au ajuns în unanimitate la concluzia că crima a fost „intenţionată” şi „premeditată”.

Vezi și

"S-a făcut dreptate"

Pe acelaşi subiect

„S-a făcut dreptate”, a declarat reporterilor Steve Wolfson, procurorul districtului Clark County, Nevada. „Verdictul de astăzi ar trebui să transmită un mesaj, iar acest mesaj este clar: orice încercare de a reduce la tăcere mass-media sau de a reduce la tăcere sau intimida un jurnalist nu va fi tolerată”, a adăugat el.

Fostul ales a negat că ar fi fost autorul crimei şi a susţinut că poliţia a ignorat anumite indicii care ar fi putut incrimina alte persoane. Într-un lung monolog făcut la bară, acest avocat de profesie a declarat că a fost victima unei conspiraţii.

În urma verdictului de vinovăţie, juriul s-a retras din nou pentru a delibera asupra pedepsei lui Robert Telles şi, în cele din urmă, a impus închisoarea pe viaţă cu o pedeapsă de siguranţă de 20 de ani.

„Jeff a fost ucis pentru că a făcut genul de muncă de care era foarte mândru: munca sa a responsabilizat un oficial ales pentru un comportament rău şi a permis alegătorilor să aleagă pe altcineva pentru acea funcţie”, a reacţionat directorul Las Vegas Review-Journal, Glenn Cook.

ONG-ul Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor a înregistrat, începând din 1992, decesele la locul de muncă a 14 jurnalişti şi a unui angajat media în Statele Unite.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Ştiri externe » "S-a făcut dreptate". Fost politician din SUA, condamnat pe viaţă. A înjunghiat mortal un jurnalist care îi demascase corupţia