Antena Meniu Search
x

Video S-a rupt cerul în Italia, furtunile apocaliptice au făcut prăpăd. Cel puţin 9 morţi şi 4 dispăruţi, între care un copil de 6 ani care se afla cu mama sa în maşină

După o vară în care seceta şi incendiile de vegetaţie au făcut prăpăd, Italia se confruntă acum cu furtuni apocaliptice. Blanţul provizoriu numără cel puţin 9 morţi şi 4 oameni dispăruţi. Autorităţile numesc ploia torenţială, "o bombă cu apă" şi au declarat stare de urgenţă în zonele afectate.

de Redactia Observator

la 16.09.2022, 21:40

Vezi și

Râuri de apă au curs pe străzile mai multor oraşe din regiunea Marche, din centrul Italiei după o ploaie de nici trei ore. Valurile de apă au luat totul în cale, mese, scaune, copaci şi chiar maşini. Oficialii spun că meteorologii au dat o alertă normală de ploaie, dar a venit, ceea ce ei numesc "o bombă cu apă".

Sute de pompieri au intervenit în misiuni contracronometru. În orașul Senigallia, de pe coasta Mării Adriatice au folosit plute pentru a-i evacua pe localnici. Zeci de localnici au rămas blocaţi în case, iar alţii s-au refugiat pe acoperișurile caselor, unde au fost salvați de militari în toiul nopții. 

Mai mulţi oameni sunt daţi dispăruţi

Printre cei dispăruţi, un copil de şase ani care se afla cu mama sa în maşină. Femeia a fost salvată de pompieri, însă forţa viiturii i-a luat copilul. Serviciile de salvare continuă să caute supravieţuitori. Inundaţii puternice au lovit şi oraşul de coastă Ancona.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Este a patra oară când se inundă apartamentul şi se face praf totul. Sacrificiile vieţii. Las-o baltă.

Localnic: Se spunea că vor fi inundaţii extreme, dar nimeni nu se aştepta. Au mai fost inundaţii, dar nu de acest fel.

Din cauza valurilor de apă, mai multe maşini s-au ciocnit atât de puternic, încât au rămas unele peste altele în noroi.

Localnic: Nu plouase prea mult, aşa că nu ne aşteptam la o asemenea mizerie, la un aşa dezastru.

Ploile violente din Italia vin după o vară cu fenomene meteo extreme, precum secetă şi incendii. Şi alte ţări europene se confruntă cu vremea rea. Croaţia şi Slovenia sunt sub coduri roşii de ploi ambundente, iar Serbia, Grecia şi Bulgaria sub coduri galbene de furtuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » S-a rupt cerul în Italia, furtunile apocaliptice au făcut prăpăd. Cel puţin 9 morţi şi 4 dispăruţi, între care un copil de 6 ani care se afla cu mama sa în maşină