Antena Meniu Search
x

Video Salonul Auto Geneva 2024. Cine este marele câştigător la categoria Maşina Anului

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente dedicate industriei auto este în plină desfăşurare în Elveţia. Salonul Auto de la Geneva și-a deschis porţile, după o pauză de 4 ani. Puţinii producători prezenţi şi-au prezentat cele mai noi şi spectaculoase modele electrice și hibride.

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 22:15

Vezi și

Salonul auto de la Geneva este anul acesta mai modest faţă de ediţiile precedente. Au fost amenajate numai 34 de standuri pentru 8 producători în hala centrală. Singurele mărci cu tradiţie, care au răspuns prezent invitaţiei, sunt Dacia şi Renault. La standul constructorului român, vizitatorii salonului pot admira noua generația Dacia Duster, noul Spring electric, precum și Dacia Sandrider.

Reinterpretare a unui model legendar al Renault

Francezii de la Renault s-au prezentat la eveniment cu o reinterpretare a unui model legendar al mărcii - clasicul R5. Maşina era renumită în anii 70 şi 80 pentru pentru designul său avangardist, versatilitate și consumul redus de combustibil, iar noul model promite să fure şi el atenţia în perioada tranziției energetice.

Noul Renault 5 electric va oferi până la 400 de km autonomie și va avea un preț de pornire de circa 25.000 de euro. Tot constructorul francez a câştigat la categoria Maşina Anului 2024. Modelul Scenic E-Tech a fost ales de 61 de juraţi din 23 de ţări diferite, dintre şapte maşini finaliste, printre care şi BMW Seria 5 și Peugeot 3008. 

Pe acelaşi subiect

Renault Scenic E-Tech, un concurent serios pentru Tesla Model Y

Cu o autonomie de până la 610 kilometri, oferită de bateria sa electrică de lungă durată, Renault Scenic E-Tech se poziționează ca un concurent serios pentru Tesla Model Y. Prețul de pornire în Franța este de 40.000 de euro.

Gilles Le Borgne, vicepreşedinte executiv Renault: Acesta este un alt simbol al renaşterii Renault. Am intrat înapoi în joc. Este foarte important pentru noi.

Nu este însă prima dată când Renault Scénic câştigă titlul de Maşina Anului. Acest lucru s-a mai întâmplat şi în 1997.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Salonul Auto Geneva 2024. Cine este marele câştigător la categoria Maşina Anului