Antena Meniu Search
x

Foto Sancţiuni pentru şcoala unde un băieţel a murit după ce un dulap s-a prăbuşit peste el, în UK: ''Este o durere insuportabilă''

O școală din UK a fost amendată cu peste 28.000 de lire sterline după ce un băiat de nouă ani a fost ucis, atunci când un dulap înalt de lemn a căzut deasupra lui. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional!

de Redactia Observator

la 25.06.2021, 16:02

Sancţiuni pentru şcoala unde un băieţel a murit după ce un dulap s-a prăbuşit peste el, în UK
Sancţiuni pentru şcoala unde un băieţel a murit după ce un dulap s-a prăbuşit peste el, în UK - Profimedia Images

Leo Latifi a fost rănit în timp ce se afla la liceul Great Baddow din Chelmsford, Essex, pe data de 23 mai 2019, după ce a căzut un dulap pe el. Copilul a rămas captiv din cauza greutatăţii acestuia şi s-a lovit cu capul de o bancă. El nu era elev acolo, dar participase la lecții de înot după școală. 

Serviciile de urgență au acordat primul ajutor la fața locului, în încercarea de a-i salva viaţa, iar Leo a fost transferat la spitalul Broomfield din Chelmsford cu un elicopter. Cadrele medicale nu au mai avut ce face, iar băiatul a murit ulterior.

O examinare post-mortem, efectuată la Spitalul Great Ormond Street din Londra, a confirmat că Leo a murit în urma unei leziuni grave la cap. Un juriu care a anchetat moartea lui Leo în octombrie 2020 a concluzionat că a murit ca urmare a unui accident. La acest lucru ar fi ''contribuit în mod semnificativ'' lipsa ''evaluării adecvate'' a riscurilor. Mai exact, dulapul nu era fixat corespunzător de perete. 

Judecătorul a decis că singura sancţiune o să fie amenda 

Pe acelaşi subiect

Curtea a aflat că Leo lua lecții de înot alături de o organizație care închiriase piscina în timp ce școala era închisă. Apoi, a avut loc tragedia când el și un prieten au urcat pe dulapurile care nu fuseseră atașate de perete. Procuratura a declarat că este un risc ''evident'' și, ''în ciuda îndrumărilor, școala nu a reușit să se asigure că mobilierul a fost fixat''. În spatele dulapurilor, erau găuri care sugerau că dulapurile ar fi trebuit înșurubate, ceea ce sugerează că au fost atașate de perete la un moment dat, a aflat instanța.

Instanța a aflat că în 2013/2014 a avut loc un proiect de renovare, care a vizat schimbarea podelei din vestiare. În timpul procesului, dulapurile au fost îndepărtate temporar, lucru pe care școala susține că nu îl cunoaşte. În plus, procuratura a declarat că din cele 15 dulapuri, la cinci dintre ele lipseau ușile. În cele din urmă, şcoala ''și-a recunoscut eroarea'', dar a subliniat că deține un istoric exemplar în ceea ce priveşte siguranţa elevilor, potrivit Daily Mail

Drept urmare, judecătorul a aplicat o amendă de 28.870 de lire sterline, ținând cont de factorii atenuanți ai unei pledoarii în care s-a recunoscut vina și de faptul că în respectiva unitate de învăţământ nu mai existaseră incidente în trecute care să le pună în pericol viaţa copiilor.

După audierea de joi, părinții lui Leo, Eddie și Natalie Latifi, au spus: ''Nimic nu îl poate aduce înapoi pe fiul nostru, Leo, iar suma de bani cu care școala a fost amendată este doar un număr pentru noi. Dar nu putem continua viața în același mod. Viața noastră s-a schimbat pentru totdeauna în ziua în care Leo a murit și nu vor mai fi niciodată la fel. Ducem pierderea lui cu noi în fiecare zi și este o durere insuportabilă. Nu putem decât să sperăm că amenda pe care trebuie să o plătească școala va face școlile mai sigure pentru ceilalți copii''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Sancţiuni pentru şcoala unde un băieţel a murit după ce un dulap s-a prăbuşit peste el, în UK: ''Este o durere insuportabilă''